RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Україна вже використовує бомби AASM Hammer: відеодоказ

Українські військові вже почали застосувати на війні проти російських окупантів нові авіабомби Armement Air-Sol Modulaire (AASM), які вони отримали від Франції. Їх застосували по захопленому росіянами Авдіївському коксохімічному заводу.

Відео розмістило видання Clash Report в Х (колишній Twitter).

Читайте також: Зброя перемоги: як ATACMS, Taurus і танки Abrams вплинуть на наш контрнаступ

"Французькі плануючі бомби AASM-250 були вперше використані українськими військами для удару по Авдіївському коксохімічному заводу, який контролює російська армія", – зазначається у повідомленні.

Корекцію удару та фіксацію результатів робив український дрон, але з якого саме літака ЗСУ задіяли ці авіабомби - невідомо.

У січні французький міністр оборони Франції Себастьян Лекорню пообіцяв, що до кінця 2024 року Франція щомісяця передаватиме для ЗСУ авіабомби AASM Hammer.

AASM Hammer – це бомба з хвостом, твердопаливним реактивним двигуном та носовою системою наведення, що значно збільшує дальність польоту. Крім того, вона має функцію повітряного підриву, а бойова частина може бути 125, 250, 500 і тисячу кілограмів. Раніше Україна отримувала бомби JDAM, а AASM нагадує цей вид озброєння.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не передаватиме Україні далекобійні ракети Taurus, тому що за їх допомогою можна здійснювати удари по столиці Росії.

  • Вас може зацікавити:

Зволікання Європи та вікно можливостей для РФ: які виклики на війні зараз має Україна

"Українська бронетехніка" заявила про медіа-атаку на компанію

Для французів це вже рутина: що можуть робити в Україні іноземні війська