RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

А винних нема: українців обурив звіт Міноборони про знайдені на складах 30 тисяч турнікетів

Аудит Міністерства оборони, здійснений на складах Командування медичних сил у Житомирській області, виявив десятки тисяч медичних турнікетів SOF виробництва США, які пролежали без діла майже рік. Мережа гнівливо вибухнула на таку новину.

Про такі результати аудиту повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також: Розкрадання 1,5 млрд грн на снарядах: СБУ прийшла з обшуками до чиновників Міноборони і оборонного підприємства, фото

"На складах Командування медичних сил аудит Міноборони виявив 30 тисяч турнікетів, які зберігалися майже рік: частину вже видали військовослужбовцям", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, аудитори виявили якісні турнікети у сховищі однієї з військових частин. Їх отримали у квітні минулого року, і тільки через пів року військова частина видала перші з них для бійців – загалом 458 одиниць.

У відомстві зауважили, що про результати внутрішнього аудиту доповіли міністру оборони.

Також ініціювали видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що теж просто лежало на складах у великій кількості.

"Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень", - додали у Міноборони.

Українці у соцмережах активно коментують важливу знахідку під час війни. Зокрема, дехто припустив, що "не встигли продати", а дехто поставив риторичне запитання: "Де вирок суду?".

Раніше ми писали про скандал із закупівлею військової форми.

  • Вас також може зацікавити:

Підозрюють у розтраті майже мільярда гривень: ДБР вручило нову підозру заступнику Резнікова

Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін на закупівлі у Міноборони

Не можу погодитись: Христина Горняк висловилася на захист Соні Морозюк на тлі корупційного скандалу