RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Глибина - до 2 метрів: як виглядають нові оборонні рубежі на Донбасі

Інженери Збройних Сил України показали, як будують фортифікації на лінії оборони на Донеччині.

Про це пише ArmyInform.

Читайте також: Знахідка для ворога: для чого "енергоексперт" Куртєв злив у мережу дані про захист підстанцій

"Це взводний опорний пункт на рубежі оборони операційної зони одного з оперативно-тактичних угруповань. Тут працюють лише військові - надто близько до лінії зіткнення, і саме військові краще розуміють вимоги та особливості бойової роботи. Тому такі опорні пункти зводять інженерні частини", - йдеться в матеріалі.

Враховуючи характер та реалії сучасної війни, траншеї роблять ширше і вище, щоб можна було спокійно розминутися у спорядженні, пронести пораненого на ношах.

"Якщо за часів Другої світової були норми глибини та ширини траншей - 1.5 метри на 80 сантиметрів, то зараз ми робимо глибину 2 метри, близько 1 метра ширину. І зверху насипається ще півметровий бруствер. Водночас, ширше робити не можна, бо окопи стануть вразливіші до обстрілів. У будівництві використовуємо геотекстиль, сітку, дошку, бруси", - розповів офіцер інженерних військ Леонід.

Через те, що траншея йде зигзагом, кути зміцнюються додатковими стовпцями, розпірками. Вогневі точки обшиті дерев'яною дошкою.

"Також обладнуються виходи з плавними переходами висоти, щоб уникнути травмування при швидких переміщеннях.Висота перекритої ділянки приблизно 2 метри 30 сантиметрів. Є потужний каркас, поперечні повздовжні балки, перекриття в два накати: накат - пів метра землі, другий накат - так само. Все це маскується. В разі обстрілу можна швидко перейти в такі зони з вогневих точок. На кожному вході-виході копається колодязь для збору води, щоб вона не затікала у перекриту ділянку", - розповіли інженери.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на півдні перша лінія оборони у росіян "тріщить" з усіх боків.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ прорвали лінію оборони росіян: Сирський розповів про ситуацію під Бахмутом

"Закоп" окупантів під Бахмутом: ДПСУ показали відео знищення ворожих окопів

Остання лінія оборони: як окупанти окопуються в Криму