RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Google змінить алгоритми пошуку: у компанії назвали причину

Компанія Google у травні планує змінити алгоритми надання пошукової інформації, що дозволить зменшити кількість спаму та низькоякісного неоригінального контенту майже вполовину.

Про це інформує прес-служба одного з найпопулярніших пошукових сервісів.

Окрім того, Google планує видаляти контент, який створюється штучним інтелектом, оскільки, як правило, він не несе користі для користувачів.

Читайте: Чому пожежні машини червоні та хто такий король США: на які 10 дурних питань Google більше не відповість

"Це оновлення передбачає удосконалення деяких основних систем рейтингу, щоб допомогти краще Google зрозуміти, чи є веб-сторінки марними, мають низьку взаємодію з користувачем або створюються для пошукових систем, а не для людей", - йдеться в повідомленні, у якому пояснюється, що це може включати також сайти, створені під конкретні пошукові запити.

Для боротьби з неякісним наповненням Google враховуватиме контент, створений як некорисний для цілей ранжування. Також компанія розглядатиме як спам сторонній контент низької якості, розміщений на авторитетних сайтах з метою використання їх доброї репутації.

Зображення згенероване штучним інтелектомФото: Copilot

Компанія дає власникам сайтів два місяці, щоб вони могли адаптувати свої ресурси до нових правил. Перші зміни в алгоритмах, як наголошується, почнуть діяти вже з 5 травня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що американська компанія Perplexity створила "пошуковик-форум", який може виявитися конкурентом Google.

  • Читайте також:

Як збити літак та ракету в домашніх умовах: ТОП запитів українців під час війни

Штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів: що стало ключовим фактором

Лікарі не змогли, а він – зумів: як ChatGPT врятував дитину від смерті