RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Тринадцятий, ти як?" Стало відомо про ліквідацію відомого "Z-воєнкора"

У мережі шириться інформація про ліквідацію російського Z-пропагандиста Єгора Гузенка ("Тринадцятий").

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський у Telegram.

Читайте також: 412 тисяч - це не тільки "двохсоті": Генштаб пояснив, як рахують втрати армії РФ

Він зазначив, що є непідтверджена інформація про те, що 11 березня росіянина розстріляли люди глави Чечні Рамзана Кадирова.

"Ходять тривожні чутки, що окупанта Єгора Гузенка (Тринадцятого) сьогодні вдень було розстріляно "кадировцями", з якими у нього був відкритий конфлікт", - написав він.

Журналіст зазначає, що останньою краплею стали образи на адресу російської пропагандистки Анастасії Кашеварової, яка є співмешканкою одного із командирів батальйону "Ахмат". Вона раніше відкрито погрожувала Гузенку у мережі.

Про те, що російський воєнкор загинув, пише також волонтер Сергій Стерненко.

"Трінадцатий, ти як? Слухавку не бере…", - кепкує він, не уточнюючи деталей.

Деякі російські пабліки теж повідомляють про "невтішні" новини.

Наприкінці минулого року Z-пропагандист Гузенко публічно принизив соратника президента РФ, глави Чечні Рамзана Кадирова та його наближених. Приводом стала інформація про те, що люди керівника Чечні хочуть його покарати за критику на їхню адресу.

"У підрозділу Ахмат тепер залишилося тільки одне головне у житті завдання - знайти Тринадцятого. Ну, серйозно, хлопці, це вже не смішно. Займіться справою… Я розумію, що знімати TikToki і воювати - це різниця велика. Але те, що робите ви, вас не прикрашає. І продовжувати через моїх родичів і ще якось впливати на мене - це низько, не по-чоловічому і неправильно", - казав тоді пропагандист.

Раніше Казанський повідомляв, що саме цей російський воєнкор оприлюднив у мережі відео з тортурами українського цивільного громадянина. Він регулярно закликав до аналогічних розправ. На кадрах було видно, як побитого чоловіка змушували вибачатися перед рідними загиблих десантників і "спокутувати свою провину" так, як вони скажуть.

Також російський бойовик Гузенко відомий тим, що "здав" свого часу Кремль, розповівши про вторгнення Росії в Україну у 2014 році.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні знищено понад 2 тисячі офіцерів армії агресора, серед них 4 генерали, 54 полковники, 135 підполковників, 260 майорів, 372 капітани, 617 старших лейтенантів і 337 лейтенантів.

  • Вас також може зацікавити:

Два роки великої війни: від перемог до непростих рішень

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі

Під Бєлгородом ліквідовано топ-офіцер армії Росії: озвучено ім'я та звання