RU  UA

Основні події ще попереду: названо головну мету рейду російських добровольців на території РФ

12 березня російські добровольці у складі легіону "Свобода Росії", РДК та Сибірського батальйону зайшли в Курську та Бєлгородську області РФ. Там тривали стрілецькі бої, а опісля бійці легіону показали відео звільненої частини селища у Курській області.

Про те, на яку реакцію розраховані подібні дії та яка головна мета таких рейдів, в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Йдуть визволяти Росію від Путіна: російські добровольці зайшли на територію двох областей, відео

Він зауважив, що цей рейд добровольців також закінчиться подальшим виходом з території Росії, проте певний ефект таки залишиться:

"...він викличе реакцію російського командування і змусить росіян перекидати сили ні ці напрямки".

Жданов вказує, що цього разу удари були спрямовані на два напрямки "...і, судячи з усього, основний напрямок — на Курську область".

Експерт вважає, що російські добровольці, ймовірніше за все, закріпляться на прикордонних територіях та очікуватимуть, коли туди підтягнуться російські війська. Після чого – з боями будуть відходити з російської території.

"Скоріше за все, до виборів цю ситуацію будуть приховувати, а основні дії розгорнуться вже пізніше", – прокоментував він.

Головна мета таких операцій полягає в розвідці боєм. Жданов зауважує, що ці частини повинні заходити на територію РФ під російським прапором для того, щоб ідентифікувати себе, як визвольний російський рух.

Він також додає, що наразі росіяни будують лінії оборони на Бєлгородській території, зібравши до 12-15 тисяч військових: "І ми побачимо їхню реакцію".

Натомість в Курській області, що і була основним напрямком російських добровольців, "військ набагато менше і мало оборонних споруд. Тому основні удари були як раз в цьому напрямку".

Жданов наголошує, що головна мета таких дій – примусити російський Генштаб почати перекидати війська назад в Курську область.

Нагадаємо, раніше бійці РДК показали прорив танком кордону РФ та втечу російських військових.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни в себе вдома: в ГУР прокоментували дії бійців легіону "Свобода Росії"

Атакує відразу три сили: бої на території Росії перейшли у новий формат

Псує Путіну картинку: що означає рейд російських добровольців у Білгородську та Курську області