RU  UA

Європа дасть Україні понад 1 млн снарядів: на який час їх вистачить

Європа нарощує військову допомогу Україні, надаючи понад мільйон снарядів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Петро Черник.

Збройні сили України стикаються з гострою нестачею боєприпасів, і Європа поспішає надати допомогу, виділивши понад 1 мільйон снарядів. Цей крок є суттєвим для країни, оскільки він допоможе поповнити запаси та підтримати військові дії проти окупантів.

Читайте також: США не допустять програшу України: заяви глави Пентагону на Рамштайн -20

Чехія виступила з обіцянкою поставити 800 тисяч снарядів, і це є значним внеском. За поточного рівня витрат, що коливається в межах 5000 снарядів на добу, цих запасів, з погляду експерта, може вистачити на півроку.

"У частині снарядного голоду не все так катастрофічно. 800 тисяч, задекларованих від Чехії - багато це чи мало? Якщо ділити на 5000, а ми справді на ці показники за великим рахунком за всю війну не виходили за винятком минулої осені, де буквально два тижні було, що ми дійшли до 7000 за добу, то цих снарядів вистачить точно на півроку", - повідомив Черник.

Крім того, Європа уклала великий контракт на мільйон снарядів і, можливо, буде реалізована частково. До кінця року очікується постачання 300-400 тисяч. Загалом, Україна отримає понад мільйон снарядів, що дозволить задовольнити її потреби на поточний рік.

"Великий європейський контракт на мільйон снарядів буде реалізований - може бути не в повному обсязі, але 300-400 до нового року буде точно. Сукупно складаємо, так уже більше мільйона. За такого типу бойових дій цього буде достатньо цього року", - підсумував. військовий експерт.

Раніше генсек НАТО зробив важливу заяву про допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Молодих українців на фронт: сенатор США закликав Україну вирішити питання мобілізації

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

В Німеччині поставили крапку в питанні передачі Україні ракет Taurus