RU  UA

Кількість ударів по прикордонню не зменшилась – речник ДПСУ

На сьогодні особливих змін на краще не спостерігається - ворог, як і раніше, атакує прикордонні території й кількість обстрілів не зменшилася.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зазначив, що ситуація на кордоні залишається складною через постійні обстріли ворожою артилерією, мінометами, танками, стрілецькою зброєю, авіабомбами та ударними дронами.

Читайте: Задіяли авіацію і всі наявні резерви: офіцер НГУ про наступ росіян на Часів Яр

"Власне, весь кордон з Російською Федерацією – це складний напрямок, оскільки фактично щодня ворог обстрілює територію України. І не лише на Сумщині, а й на Харківщині та Чернігівщині. У перших двох областях – особливо. Якщо проаналізувати останні періоди, то кількість обстрілів збільшилося", - повідомив він.

За словами Демченка, у лютому прикордонниками було зафіксовано близько 3 тисяч обстрілів у межах Сумської, Харківської та Чернігівської областей. З початку березня кількість обстрілів перевищила 2 тисячі.

"За лютий нашими прикордонними нарядами було зафіксовано близько 3 тисяч обстрілів у межах трьох областей, - сказав Демченко, - а з початку березня їх уже понад 2 тисячі. Ворог, на жаль, використовує практично всю номенклатуру свого озброєння. Артилерія, міномети, танки, стрілецька зброя, авіабомби, ударні дрони.

Представник ДПСУ наголосив, що окупанти завдають ударів як по підрозділах сил оборони України, так і по населених пунктах, внаслідок чого гинуть мирні жителі та руйнується цивільна інфраструктура. Він також заявив про активне використання Росією диверсійно-розвідувальних груп.

"Може, агресор і хоче вражати підрозділи сил оборони України, але, на жаль, більшість обстрілів припадає на населені пункти. Гинуть мирні жителі, знищується громадянська інфраструктура. Активно ворог використовує і диверсійно-розвідувальні групи", - підсумував речник.

Раніше ми повідомляли про те, що канцлер Німеччини заявив, що європейські країни виділяють недостатньо військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard та Abrams проти російських танків: думка військового аналітика