RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хто з доглядачів інвалідів не потрапить під мобілізацію: в Раді назвали "щасливчиків"

В Україні готуються запровадити законодавчі зміни для тих, хто доглядає осіб з інвалідністю. Верховній Раді рекомендуватимуть підтримати список осіб, які не підлягатимуть мобілізації.

Про це розповів народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Читайте також: Мобілізація прискориться в рази: в "Азові" назвали несподіваний "рецепт" для ТЦК

Він зазначив, на черговому засіданні Комітету нацбезпеки розглянули половину поправок до законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, підтримали поправки, що стосувалися доглядачів, які не підлягатимуть мобілізації. Йдеться про осіб, які мають:

  • дружину/чоловіка І чи ІІ групи інвалідності;
  • дружину/чоловіка ІІI групи інвалідності, але встановлено внаслідок відсутності кінцівок, одного з парних органів чи онкологічного захворювання, розумових, психічних вад або наявності в такої особи неповнолітньої дитини (дітей);
  • одного із батьків, які визнані особами з інвалідністю першої чи другої групи, чи одного з батьків дружини/чоловіка з числа осіб з інвалідністю першої-другої групи, якщо немає більше інших осіб, які не є військовозобов'язаними;
  • також для членів родини другого ступеню споріднення, якщо є інваліди першої чи другої групи, і ці громадяни зайняті постійним доглядом за такими особами, якщо відсутності родичі першого ступеня споріднення.

"Як бачимо, кінець місяця, а документ тільки на пів шляху. Робота триває. Важливим моментом залишається питання демобілізації. За що буду боротись далі", - повідомив нардеп.

Також додав, що члени підтримали внесену ним поправку про відтермінування для аспірантів всіх форм навчання (бюджетна/комерційна).

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що у Міністерстві оборони розповіли про призначення реєстру військовозобов'язаних "Оберіг".

  • Вас також може зацікавити:

У Раді хочуть перекрити "лазівку для ухилянтів" в законопроєкті про мобілізацію: з’явилися деталі

Молодих українців на фронт: сенатор США закликав Україну вирішити питання мобілізації

Коли можна мобілізувати інвалідів II і III груп: у Нацгвардії озвучили відповідь