RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Можна засмагати та купатися: які регіони Землі накриє аномальна спека

До червня 2024 року у деяких районах земної кулі, в результаті явища Ель-Ніньо, тобто природного феномену різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що означає сильні засухи, у багатьох регіонах світу, не виключено, спостерігатиметься рекордна спека.

Про це йдеться у журналі Scientific Reports.

Читайте: 2024 рік може стати найспекотнішим: кліматологи дали невтішний прогноз

Як зазначається, кліматологи змоделювали вплив Ель-Ніньо на регіональні зміни середніх температур й було встановлено, що за помірного сценарію в Бенгальській затоці та на Філіппінах передбачається рекордна середня температура приземного повітря.

За умови сильного Ель-Ніньо вже спостерігатимуться рекордні середні температури приземного повітря у Карибському морі, Південно-Китайському морі, а також у районах Аляски та Амазонки.

Автори попереджають у дослідженні, що рекордні середні температури, найімовірніше, поставлять під загрозу нинішню здатність регіонів справлятися з наслідками надмірної спеки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що влітку на півночі Європи очікується холодніша і мокра погода, ніж зазвичай, а на півдні та сході переважатиме спека і посуха через Ла-Нінья.

Читайте також:

Грудень – вже не зима: чому в Україні кардинально змінився клімат

Масове вимирання неминуче: яким буде клімат на Землі через 250 млн років

Темпи прискорюються, стає все спекотніше: відомий науковець б'є на сполох через глобальне потепління