RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вирвано з контексту: командувач Сухопутних військ висловився про скандали з ТЦК

Українці, поширюючи відеоролики із затриманням військовозобов'язаних на вулицях та критикою працівників ТЦК, працюють на російську пропаганду.

Таку думку висловив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

За його словами, Кремль останнім часом дуже вправно користується давньокитайськими стратегіями ведення війни, коли вороже військо знищується без участі у бойових діях. У цьому контексті Павлюк зазначив публікацію відеороликів, на яких працівники ТЦК пхають людей до бусів та можуть застосовувати фізичну силу по відношенню до громадян.

Читайте також: Скандал з "пакуванням" ТЦК волонтера у Львові: у справі стався неочікуваний поворот

Топофіцер стверджує, що від початку повномасштабного вторгнення український простір новин "оскотинився", зокрема не без участі блогерів та представників медіа. За словами Павлюка, сьогодні у новинній стрічці все частіше з'являються новини про "нещасних потопельників у Тисі" та "загони бойових гуцулів".

"Окрема тема – ставлення до військовослужбовців ТЦК. Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати "людоловами"? Чому в усіх матеріалах про "неправомірні дії ТЦК" свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України? Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово (!) не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", - продовжив командувач Сухопутних військ у своєму дописі.

Павлюк стверджує, що у соціальних мережах частіше почали з'являтися вирвані з контексту кадри. Незважаючи на те, що військове керівництво намагається змінитися, адаптуючись до потреб суспільства, бійців та працівників ТЦК все одно продовжують критикувати. Павлюк закликав громадян, які хочуть оприлюднити відеоролик про "тяжку долю бідолашних ухилянтів", спершу подумати, кому насправді відео допоможе у повномасштабній війні.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що у Шостці на відео зняли побиття чоловіка працівниками ТЦК.

Вас може зацікавити:

Скільки працівників ТЦК воювали: у Генштабі розкрили статистику

Операція "Бусик" в Чернівцях: в поліції розповіли власну версію інциденту, відео

Мобілізація в селах: в ТЦК зробили важливу заяву