RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи буде мобілізація людей у 18 років після вишколу: нардеп відповів

В Україні новий проєкт закону про мобілізацію, що готують до другого читання у Верховній Раді, передбачатиме можливість мобілізації юнаків з 19 років.

Про це ЗМІ повідомив народний депутат, голова міжфракційного об'єднання "Розумна політика" Дмитро Разумков.

Читайте також: Мобілізація за новими правилами: чи будуть призивати чоловіків молодше 25 років

За його словами, у новому проєкті прописано норму, що в разі проходження громадянином базової військової підготовки у 18 років, то він отримає військово-облікову спеціальність.

"Тобто молодик стане на облік і це призведе до того, що ТЦК зможуть його мобілізувати вже у 19 років", - уточнив політик.

Нардеп зауважив, що збирається порушити відповідне питання на комітеті з національної безпеки, оборони та розвідки, назвавши його великою проблемою.

Він наголосив, що у законопроєкт заклали відверту брехню і він хоче почути позицію Міністерства оборони з цього питання.

"Це підриває довіру до влади. Таким чином ми знищимо генофонд держави", - додав Разумков.

Також повідомлялося, що згідно з пропозиціями нардепів, усі студенти вишів, а також студенти інших навчальних закладів, які здобувають спеціальність для служби у силових органах або дотичних до силовиків, будуть зобов'язані пройти базову військову підготовку. Хоч обов'язкове проходження такого курсу стосується студентів-чоловіків, студенти-жінки також матимуть право пройти курс відповідної підготовки за власним бажанням.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Чи вправі роботодавець вручати повістки працівникам: докладна відповідь юриста