RU  UA

Талібан може бути причетним? Нові дані про атаку на ТРЦ "Крокус"

Терористична атака в торговельно-розважальному центрі "Крокус" викликала низку питань щодо можливої причетності талібів до цієї трагічної події.

Свою думку щодо цього висловив російський журналіст Тимур Олевський, повідомляє Апостроф TV.

Одним із головних підозрюваних у причетності є угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). За словами журналіста Тимура Олевського, співпраця Росії з талібами могла стати приводом для атаки. Він стверджує, що зовнішня політика Кремля, спрямована на союз із талібами, посилила конфлікти, що призвело до нападу на Росію.

Читайте також: Російські таджики, Путін і ІДІЛ: головні факти і заяви про теракт у Крокусі

"Приводом могла стати співпраця Росії з талібами. Буквально – зовнішня політика Кремля. Те, що Кремль вибрав для війни із Заходом, як він називає те, що відбувається в Україні, як друзі країни в ісламському світі, які мають свої внутрішні протиріччя, зрештою. призвело до того, що трапилося у Крокус Сіті Хол", - повідомив Олевський.

Конфлікт між афганським угрупуванням ІДІЛ та талібами не є новим. ІДІЛ вважає талібів недостатньо радикальними та прагне встановити в країні жорсткіший режим. Це угруповання також пов'язане з ІДІЛ в Іраку та Сирії, що ще більше ускладнює ситуацію.

" "Ісламська держава" в Афганістані – це угруповання командирів Талібану, що відкололися, для яких сам Талібан не надто радикальний. Росія виявилася головним союзником Талібану, і Росія була обрана як мішень через те, що "Ісламська держава" в Афганістані та таліби воюють один з одним. І це "заслуга" Кремля", - наголосив журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що американська розвідка підтвердила причетність ІДІЛ до теракту в підмосковному ТРЦ "Крокус Сіті Холл".

  • Вас також може зацікавити:

Путін зробив заяву щодо теракту у "Крокусі" і згадав Україну

"Довго цей нікчема думав": Зеленський різко відповів Путіну після теракту у Крокусі

ФСБ видала фейк про підозрюваних у теракті та Україну: реакція ГУР