RU  UA

Ворог відмовився від масованих ударів: у Силах оборони розповіли про нову тактику росіян

Інформація про те, що Росія готується до запуску одночасно 250 ракет, не відповідає дійсності. Країна-агресорка перейшла до тактики терору, до частих та локальних балістичних атак, відмовившись від масованих ударів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталія Гуменюк.

Читайте також: Скільки ППО збила ракет з початку війни: озвучена неймовірна цифра

Вона прокоментувала ракетну атаку по Миколаєву. Там було потрапляння по підприємству. Є поранені. Рятувальники локалізували пожежу, що виникла після удару.

"Те, що ворог перейшов на локальні балістичні удари по українських містах, говорить, що ворог перейшов на тактику терору для того, щоб тримати в напрузі всю країну. Він відмовився від масованих ударів і тепер викликає часті повітряні тривоги", - зазначила Гуменюк.

За її словами, противник має декілька оперативно-тактичних ракетних комплексів вздовж всього кордону і на окупованих територіях. Найбільше їх в Криму, де є найбільш потужна система ППО.

"Проте інформація про можливість запуску одночасно 250 ракет не відповідає дійсності", - наголосила спікер.

Зокрема, в Одесі напружене становище, оскільки час підльоту ракет дуже малий. Одесити стали більш дисциплінованими, частіше спускаються в укриття.

Також розповіла про штурми російських окупантів. Так, вороги постійно штурмують позиції в Кринках. Водночас, їхній моральний стан поганий, командуванню дедалі важче формувати штурмові групи. Минулої доби було проведено три штурми, їхні втрати - 34 особи.

Наратив про повернення Херсону був запущений до виборів. Проте єдина спроба просуватися була абсолютно неуспішною. Берег добре укріплений, ворог не ризикує навіть маневрувати між островами.

"В море час від часу виводиться один корабель для перевірки бонових загороджень, практично не виходячи в море. Ворог ще не оговтався від втрати керівництва флоту", - додала Гуменюк.

Раніше ми писали, що на думку експертів, настав час створювати коаліцію щодо спільної розробки протиракетних систем спільно з НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Голоду немає: на скільки Україні вистачить ракет для ППО

Під прицілом житлові будинки: Росія змінила тактику обстрілів

Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека