RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росіяни зможуть наступати на одному напрямку, в ISW оцінили сили ворога

Росія може розпочати нову спробу наступальної операції вже навесні-влітку 2024 року – російське командування може звернути особливу увагу на захід Донецької області, де щодня точаться активні позиційні бої.

Про це зауважує Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Харків, Київ, Суми і Одеса: на яке місто росіяни готують великий наступ

Фахівці вказують, що 30 березня спостерігалися значні масштаби російського механізованого штурму, яки ворог не проводив з початку наступальної операції з ворожого захоплення Авдіївки. ISW вказує, що українські війська відбили наступ 30 березня, особливо під Авдіївкою.

Експерти вважають, що відхід України на оборонні позиції після втрати населеного пункту, може бути позитивним показником здатності України оборонитися від майбутніх широкомасштабних російських нападів, а також від очікуваної наступальної операції, яку, як вважає ISW, може розпочати Росія влітку 2024 року.

Вони згадують, як українські офіційні особи продовжують не без підстав попереджати про захист від очікуваної літньої російської наступальної операції в умовах, коли Україна відчуває нестачу боєприпасів, обмежену кількість живої сили та затримку західної допомоги.

ISW вказує, що для наступу російське командування може надати перевагу саме району Авдіївки Донецької області. Вони вказують на їх готовність кинути в атаку під Авдіївкою велику кількість сили, що свідчить про те, що цей штурм є пріоритетним.

Тому фахівці доходять висновку, що російське командування може зосередити свою прогнозовану наступальну операцію наприкінці весни - влітку 2024 року на заході Донецької області в спробі розвинути стабільний, проте незначний результат окупаційних військ у цьому секторі.

Крім того, фахівці ISW, котрі продовжують вважати, що вороже військо, ймовірніше за все, зможе розпочати наступальну операцію лише на одному оперативному напрямку, з огляду на обмеженість власних людських ресурсів і планування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, яка ймовірність масштабного наступу РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Війна прийде в Європу і США, якщо Україна не встоїть - Зеленський закликав допомогти українцям

Світла не буде? Чи зможе Путін вбити українську енергетику

Росія вивела основний склад Чорноморського флоту з Криму, залишися "невдахи"