RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Засуджений по справі Каті Гандзюк Мангер заявив, що його викликають до війська

Під час розгляду апеляції у справі про вбивство Катерини Гандзюк, яке відбулося 1 квітня, колишній голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого визнали винним у замовленні нападу, вказав на те, що його викликають на службу – інформацію про це вже спростували.

Про це йдеться в повідомленні від ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" на сторінці у Facebook.

Читайте також: В Україні хочуть мобілізувати засуджених: що пропонують в Раді

Зазначається, що сьогодні, коли відбувався розгляд апеляційної скарги Мангера та його помічника Левіна, стало відомо про лист командира військової частини А7382. В ньому йдеться про бажання призвати Владислава Мангера на проходження військової служби до частини А7382.

"...Мангер заявив в суді, що скоро він надасть в суд клопотання Міністерства оборони про необхідність його призвати, – йдеться в повідомленні з заувагою про те, що учасники ініціативи не знають, навіщо командиру бригади територіальної оборони потрібен саме Мангер: – Ми поки не знаємо, навіщо командиру бригади територіальної оборони потрібна людина, яка замовила вбивство Каті Гандзюк і до того ж має купу хронічних хвороб. Сьогодні довгий перелік хвороб Мангера, який склали адвокати, зачитувала суддя".

Вони вказують, що з огляду на той список хронічних хвороб, який сьогодні зачитував суддя, "потенційний солдат Мангер навряд пройде ВЛК".

"Як так сталося, що вибір командира при пошуку бійців пав на хвору людину, яка отримала 10 років позбавлення волі за організацію замовного вбивства, треба спитати у командування. Окрім цього, питаємо публічно у Рустема Умєрова, чи правду каже Мангер?", – вказали в дописі.

Під самим дописом у Facebook Міністерство оборони України залишило коментар із зазначенням, що не готує жодного клопотання для зарахування Мангера до ЗСУ:

"Міністерство оборони не готує жодного клопотання для зарахування п. Мангера до Збройних Сил. Якщо відповідна ініціатива зʼявилася на рівні військової частини, процес буде негайно припинено, щодо ініціаторів - проведене службове розслідування".

Крім того, пресслужба 126 окремої бригади Територіальної оборони Одеси, куди начебто мали призвати Мангера, також спростувала інформацію, вказавши наступне:

"Інформація, що розповсюджена 01.04.2024 року, на низці інформаційних ресурсів, щодо причетності командира військової частини А7382 до надання обвинуваченому у замовленні нападу на Катерину Гандзюк ексголові Херсонської Обласної Ради Владиславу Мангеру листа для проходження служби у військовій частині А7382 - не відповідає дійсності".

Вони офіційно вказали на те, що "Владислава Мангера не було, не буде і в жодному разі не могло бути в нашій бригаді", адже він "за рішенням українського суду відбуває справедливе покарання як замовник резонансного вбивства, його місце в тюрмі".

Нагадаємо, раніше суд покарав ухилянта, який вирішив "сховатися" від мобілізації серед свідків Єгови.

  • Вас також може зацікавити:

Офіцер, який приніс гранати помічнику Залужного, піде під суд

"Обмежено придатний" офіцер відмовився йти до війська: яке рішення виніс суд

На Закарпатті чоловік виграв суд у справі про ухиляння від мобілізації: всі подробиці

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.