RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На Сумщині жінка наводила КАБи на позиції ЗСУ: фото затримання зрадниці

Працівники СБУ продовжують ловити на гарячому зрадників та колаборантів в Україні – нещодавно затримали студентку, яка корегувала удари у Запорізькій області, а тепер спіймали агентку ФСБ, яка готувала серію повітряних ударів по Сумщині, у тому числі із застосуванням керованих авіабомб.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Основною метою ворога були оборонні позиції Збройних Сил України, розташовані в 5-кілометровій зоні біля державного кордону. Для виконання цього завдання фігурантка повинна була відстежити місця розташування українських військ, відзначити їх координати на карті та передати відповідний "звіт" окупантам.

Передусім, її завданням було виявлення опорних укріпрайонів та встановлення розташування підрозділів Збройних Сил України. Для цього російська агентка, прикидаючись місцевою жителькою, обходила прикордонну територію та таємно фіксувала "необхідні" об'єкти за допомогою камери свого телефону.

Співробітники Служби безпеки України задокументували злочинні дії фігурантки та затримали її "на гарячому", коли вона намагалася здійснити новий розвідувальний виїзд. Одночасно було проведено комплекс заходів для забезпечення безпеки особового складу, озброєння та боєприпасів українських військ на території регіону.

Читайте також: В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

За даними слідства, співучасницею ворожого угруповання, виявилася місцева мешканка, ідеологічна прихильниця рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення росії вона активно поширювала антиукраїнську пропаганду в російських соцмережах. Тим самим, вона привернула увагу Федеральної служби безпеки Росії і була пізніше завербована ворожою спецслужбою.

Спершу зрадниця проводила шпигунську діяльність на користь окупантів у прикордонному районі, де вона проживала. Проте після обстрілу цього району російськими військами жінку разом з іншими мешканцями було евакуйовано до іншого населеного пункту на території Сумської області. Там вона зареєструвалася як переселенка і, за завданням Федеральної служби безпеки Росії, планувала продовжувати збирати розвіддані про Збройні Сили України.

Під час обшуку у затриманої були вилучені мобільні телефони, які вона використовувала для зв'язку з російським куратором. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця знаходиться під вартою, їй загрожує довічне ув'язнення.

Раніше ми писали СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Люди прийшли на поминки: нові деталі російського теракту у селі Гроза на Харківщині