RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ затримала агента РФ, який готував ракетні удари по об’єктах "Укрзалізниці"

Співробітникам Служби безпеки України вдалося затримати ще одного російського агента – чоловік допомагав готувати ракетний удар по стратегічних об’єктах Укрзалізниці на Чернігівщині.

Про це повідомляє Служба безпеки України в своєму Telegram-каналі.

Читайте також: На Сумщині жінка наводила КАБи на позиції ЗСУ: фото затримання зрадниці

Зауважується, що наслідком проведеної працівниками СБУ спецоперації стала затримка російського агента, який готував ракетний удар по залізничній лінії, що сполучає північні та східні регіони України. Крім цього, іншою потенційною ціллю росіян були платформи для вантажного обслуговування рухомих складів. В повідомленні зауважується:

"Щоб виконати вороже завдання, фігурант мав перевірити розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відслідковував рух ешелонів, а також фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок".

Всю зібрану інформацію агент передавав російському куратору у вигляді координат залізничної гілки та пунктів вантажного обслуговування рухомих складів, а для підтвердження планував надіслати фотографії українських об’єктів.

Надалі цю інформацію ворог планував використати для здійснення ракетного удару по об’єктах інфраструктури Укрзалізниці з метою порушити логістику ЗСУ.

Проте СБУ виявили агента та запобігли передачі зібраного "звіту" російській розвідці. За повідомленнями СБУ, агентом виявився "працівник місцевого підрозділу Укрзалізниці, ідеологічний прихильник рашизму". Зауважується, що він став активним учасником російських Телеграм-каналів ще минулого року, тому окупанти його і помітили.

Після обшуку в будинку російського агента працівники СБУ виявили та вилучили телефон і планшет, через які він спілкувався з ворогом. Кілька фотографій з повідомленнями опублікували в Telegram-каналі.

Співробітники Служби безпеки вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) – наразі затриманий знаходиться під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російську агентку, яка наводила російські ракети на Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео