RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Працювала в дитсадку і наводила російські ракети на Харків: СБУ затримала російську агентку, фото

Співробітники Служби безпеки України затримали російську агентку – жінка працювала в місцевому дитячому садочку, проте допомагала коригувати ракетно-дронові удари по Харкову.

Про це повідомляє Служба безпеки України в своєму Telrgram-каналі.

Читайте також: СБУ затримала агентів ФСБ, які готували удари по Київській телевежі та військових об’єктах

Зауважується, що зрадницею, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову, виявилась працівниця місцевого дитячого садка. Вказано, що у вільний від роботи час вона допомагала ворогові поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі. В повідомленні вказано, що жінка була дистанційно завербована російською розвідкою восени 2023 року.

Агентка російської розвідки отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, після чого – проводила на місці дорозвідку для подальшого наведення ворожого вогню. На місці, перебуваючи біля об’єкта, вона вела спостереження, встановлювала орієнтовну кількість особового складу та військової техніки.

СБУ виявили, що опісля зрадниця передавала російському куратору всю інформацію у месенджері, позначаючи координати на Google-картах. Деякі фото з переписки СБУ опублікували для загального доступу.

"На підставі агентурного "звіту" окупанти готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed", – йдеться в повідомленні.

Проте СБУ змогли вчасно виявити та затримати російську агентку ще на початковому етапі її розвідувальної активності. Разом з цим було проведено додаткові комплексні заходи для того, щоб убезпечити пункти базування захисників Харкова.

Зрадницю затримали у власному помешканні. Після обшуку оселі було виявлено та вилучено мобільний телефон, через який вона спілкувалася з ворогом.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – вказано в дописі із зазначенням, що зараз зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі затримали агента ФСБ, який готував удар по ТЕС та військовому шпиталю.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

СБУ допомогла викрити схему Медведчука, який підкупляв політиків в ЄС

Чиновник Київської ОВА шпигував під виглядом капелана: фото затримання "крота"