RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Перевірки ВЛК в дії? Непридатних до служби почали масово направляти на повторну перевірку

Військово-лікарські комісії (ВЛК) почали масово запрошувати громадян, визначених як непридатних до служби в армії, пройти повторну перевірку.

Юристка адвокатського агентства "Пані в Законі" пояснила, чи це законно і що потрібно робити.

Читайте також: На війну точно не заберуть: хто має право на бронь від мобілізації у квітні

За її словами, мова йде про нову перевірку списаних з військового обліку чоловіків.

"Надходить пропозиція пройти повторний переогляд ВЛК, щоб ви могли підтвердити свій стан непридатності. Навіть якщо встигли списатися з військового обліку на основі того, що було визначено, як непридатного. Якоїсь аргументації нормативної, тобто інструкції в цих пропозиціях пройти повторне ВЛК, не зазначається. І підставою проходження такого переогляду зазначається перевірка ЦВЛК (Центральна військово-лікарська комісія)", - повідомила вона.

Тобто йдеться про перевірки лікарських висновків щодо військовозобов'язаних українців про непридатність до несення служби у 2022-2023 роках.

Юристка порадила у відповідь на таке запрошення написати листа з поясненням, що громадянин проходив відповідну перевірку за старою редакцією законодавчого акту, а також попросити надати аргументовану відповідь, чому і на основі чого саме зараз пропонується пройти нову перевірку списаним з військового обліку чоловікам.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" розповідав, хто повинен з’явитися в ТЦК без повістки з 1 квітня.

  • Вас також може зацікавити:

Бронювання від мобілізації за гроші: що вирішили нардепи

Зеленський підписав закон щодо "обмежено придатних": якими будуть нові правила

Для обмежено придатних ухвалили нові правила проходження ВЛК