RU  UA

ЗСУ виснажені, ворог наступає на Часів Яр: що може врятувати ситуацію

Від позицій росіян до самого Часового Яру відстань вже вимірюється сотнями метрів й головною проблемою на цій ділянці фронту є кількісна перевага окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик Павло Нарожний.

Читайте: Росія за добу завдала понад 90 ударів: зведення Генштабу ЗСУ

За його словами, українські війська, в багатьох сенсах, виснажені. "Не вистачає людей, не вистачає артилерії, хоча ми ось-ось маємо почати отримувати, чи вже отримуємо чеські снаряди, і це повинно ситуацію спростити", - вважає він.

Водночас ворог використовує велику кількість авіаційних керованих бомб. Й на жаль, вже давно не відбувалося збиття Су-34 та Су-35 – носіїв цих бомб.

"Чому так сталося? Повертаємось до питання наявності самих систем ППО і ракет до цих систем", - зазначив Павло Нарожний.

Також він зазначив, що була дуже гарна новина, що союзники нам передали ракети SAMP/T. Утім, їхня кількість та де вони використовуються, наразі невідомо.

"Це система того самого далекого радіуса дії з відстанню до 100 кілометрів. Чи зможе нам зараз Німеччина організувати допомогу у вигляді нових систем та ракет до них, і чи зможемо ми ними збивати літаки, але якщо це станеться, це дуже спростить ситуацію в Часовому Ярі. Інших якихось шляхів розв’язання цієї ситуації зараз, на жаль, немає. Тобто артилерійські боєприпаси, системи ППО – це якраз те, що кров з носу потрібно на цій ділянці фронту", - підкреслив військовий аналітик.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ ліквідували 670 російських військових, знищили 48 одиниць автотехніки, 29 артсистем, 21 БПЛА та 18 ББМ ворога.

  • Читайте також:

"Обстрілів в десятки разів більше": в НГУ розповіли про основний напрямок наступу росіян

Що буде, якщо росіяни захоплять Часів Яр: військовий озвучив наслідки

Залишаються ті, хто чекає "рускій мір": волонтер про ситуацію у Часовому Яру