RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Розвідника Червінського залишили під вартою: деталі рішення суду

У п'ятницю, 5 квітня, Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про продовження на 15 діб утримання під вартою розвідника Романа Червінського, якого звинувачують у перевищенні повноважень при спробі викрадення російського літака.

Про це повідомляє Еспресо.

Адвокат Червінського Андрій Йосипов висловив припущення, що рішення про продовження арешту було ухвалено під тиском виконавчої влади.

Читайте також: Відправляли деталі для авіації попри санкції: у США затримали двох росіян

За словами Йосипова, рішення про продовження терміну тримання під вартою всього на 15 днів є своєрідним "компромісом" між розумінням суддею необґрунтованості клопотання прокурора та тиском виконавчої влади на судову систему.

Адвокат також припустив, що прокурор надалі клопотатиме про продовження арешту Червінського в суді Кропивницького. Він зазначив, що протягом 15 днів буде призначено перше підготовче засідання у суді міста Кропивницького, на якому прокурор знову порушить питання щодо продовження терміну тримання під вартою.

"Я розумію, що протягом цих 15 днів буде призначено перше підготовче засідання у суді міста Кропивницького, на якому прокурор також вкотре ставитиме питання про продовження терміну тримання під вартою", - зазначив Йосипов.

Крім того, Йосипов заявив про маніпуляції в процесі вибору судді для розгляду запобіжного заходу.

Сторона захисту Червінського вказує на необґрунтованість пред'явлених звинувачень та відсутність доказів у справі. За словами адвоката, слідство допустило низку порушень під час збирання доказів.

"Я впевнений, що слідчий суддя в ухвалі не пропише багато з речей, про які ми сьогодні говорили і які ми сьогодні заявляли, зокрема маніпуляції з автоматизованим розподілом, "ручний" вибір слідчої судді тощо. Слідчий суддя про це не напише Я впевнений, що це вплинуло на ухвалення рішення слідчим суддею саме про той термін, який суддя визначив", - підсумував Йосипов.

Раніше ми повідомляли про те, що український розвідник розповів про агентуру в Москві.

  • Вас також може зацікавити:

Суд виніс нове рішення у справі розвідника Червінського: що відомо

Справа екс-розвідника Романа Червінського: полковника готові взяти на поруки

Слідство ще має довести причинно-наслідковий звʼязок: військовий експерт про справу розвідника Червінського, відео