RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд виніс нове рішення у справі розвідника Червінського: що відомо

Шевченківський районний суд Києва продовжив утримання під вартою ще на місяць виконувачу обов'язків командира однієї з частин Сил спецоперацій ЗСУ, полковнику Роману Червінському, якого підозрюють у перевищенні повноважень під час операції з викрадення літака РФ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Навіщо Путін влаштував судилище над "азовцями": російський політолог пояснив тактику Кремля

Цього разу засідання суду також відбувалося за зачиненими дверима, пояснюючи секретними даними про армію та воєнні операції. Натомість захист знову розкритикував таке рішення, наголосивши, що вся інформація, яку надала прокуратура, жодним чином не була секретною.

Червінського звинувачують у тому, що він нібито перевищив службові повноваження під час операції із викрадення російського літака. Як стверджує слідство, "самовільні дії" колишнього розвідника призвели до ракетної атаки по аеродрому Канатове на Кіровоградщині минулого літа.

Згідно з рішенням суду, Червінський перебуватиме під вартою до 19 липня. У разі доведення провини, йому загрожує до 12 років арешту.

Також ми писали, що з початком 2023 року в Україні зафіксували 653 випадки зникнення вантажів, які були призначені для потреб військовослужбовців в якості гуманітарної допомоги.

  • Вас може зацікавити:

Скандал зі спадщиною "Да Вінчі": матір загиблого на війні Подибайла стала на захист Михайлової

Суд виніс вирок скандальному судді Чаусу, упійманому на хабарі: подробиці

НАБУ оголосило в розшук одіозного ексдепутата Ради