RU  UA

Слідство ще має довести причинно-наслідковий звʼязок: військовий експерт про справу розвідника Червінського, відео

Митрополит УПЦ МП Паша "Мерседес" за антиукраїнську діяльність отримав лише домашній арешт, тоді як у справі про спробу викрадення російського літака, що, на думку слідства, призвело до обстрілу аеродрому Канатове на Кіровоградщині - колишнього розвідника Романа Червінського заарештували на два місяці. Наступні засідання суду щодо запобіжного заходу військовому покажуть, чи міг мати місце тиск згори.

Про це заявив військовий експерт Українського інституту майбутнього, ексспівробітник СБУ Іван Ступак в етері Апостроф TV.

Читайте також: Затримано українського офіцера, який планував вкрасти російський літак: всі деталі шпіонської історії

"Я не знайомий з матеріалами кримінального провадження, але якщо така операція планувалася, то я не думаю, що він робив щось особисто. Це вимагає настільки великої кількості погоджень, стільки людей повинні поставити свої візи, стільки людей повинні хоча б кивнути головою. Я сумніваюся, що він щось робив особисто. Так, слідство повинно довести причинно-наслідковий звʼязок між прильотами ракет саме в цей період та безпосередньо дій пана Червінського. Якщо буде причинно-наслідковий звʼязок, тоді можна казати, що в його діях є склад злочину. Якщо такого звʼязку не буде, то в чому він тоді винний?", - наголосив він.

Водночас експерт зауважив, що в разі продовження терміну тримання військового під вартою, це можна буде вважати тиском.

"Якщо буде змінено запобіжний захід на умовно підписку про невиїзд, поруки, домашній арешт, тоді можна казати, що перший запобіжний захід - тримання під вартою - обраний під емоційною складовою. Суддя теж обирає запобіжний захід, враховуючи матеріали, своє ставлення до людини, яка підозрюється. Можливо, ухвалили, потім передумали, але не мають можливості змінити заднім числом це рішення. Тому почекаємо на наступне засідання. Якщо воно (утримання під вартою - "Апостроф") буде продовжуватися, то це буде казати про те, що дійсно є певний або серйозний тиск згори", - резюмував Ступак.

Нагадаємо, "витік даних" з Пентагону начебто свідчить, шо ГУР МО України готувало таємні атаки по військах РФ та найманцям ПВК "Вагнер" у Сирії.

  • Вас також може зацікавити:

Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани