RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

На шляху до ЄС необхідно здійснення реформ у боротьбі з відмивання коштів, ліквідація схем з ПДВ - Василь Костюк

Вступ України до ЄС потребує комплексних реформ у різних сферах, включаючи й боротьбу з відмиванням коштів, тому що це вважається в західному світі дуже тяжким злочином.

Про це повідомляє у Facebook Василь Костюк.

"Досить часто використовують різні схеми для легалізації своїх доходів або ж уникнення від оподаткування шляхом фіктивних транзакцій, створення підставних компаній, діяльність конвертаційних центрів, контрабанда тощо. Окремим пунктом стоїть контрабанда на кордоні України з ЄС. Внаслідок контрабандних схем, які діють на кордоні, завдається велика шкода як Україні, так і Європейському Союзу", - зазначає Василь Костюк.

"Вступ України до ЄС ставить перед країною ряд викликів у цій сфері. ЄС має жорсткі правила та стандарти щодо боротьби з відмиванням коштів, які Україна має впровадити у своє законодавство та практику. Боротьба з відмиванням коштів – це не лише вимога ЄС, але й важливий крок для розвитку України. Це допоможе захистити економіку та фінансову систему, посилити боротьбу з організованою злочинністю та підвищити безпеку та доброчесність у країні", - йдеться в публікації Костюка.

За словами Василя Костюка схеми з ПДВ, які використовуються для незаконного отримання відшкодування податку на додану вартість являються найбільш поширеними. Ці схеми завдають значної шкоди українській економіці, щорічно вимиваючи з бюджету мільярди гривень.

"Поширеною схемою з ПДВ являються фіктивні транзакції. Дана схема передбачає створення підставних компаній для штучного завищення обсягів продажів та отримання відшкодування ПДВ. Заниження вартості товарів або послуг у податкових деклараціях для зменшення суми сплаченого ПДВ. Також декларування експорту товарів або завищення вартості експорту для отримання відшкодування ПДВ", - зазначає Костюк.

"Діяльність таких схем стимулюють тіньову економіку, адже підприємствам стає вигідніше працювати неофіційно, щоб уникнути сплати податків. Даний підхід лежить в основі будь-яких схем", - підсумовує Василь Костюк.