RU  UA

Коли наступні ракетні обстріли? У Повітряних силах назвали причини паузи

Росія взяла паузу в масованих ракетних обстрілах українських міст у зв'язку з накопиченням ресурсів, а також потребами розвідки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Читайте також: Тисячі "шахедів" і сотні ракет: що може врятувати Україну від терору Росії

"Пауза в обстрілах пов’язана з накопиченням ресурсів, а також потребами розвідки", - зазначив він.

За його словами, аналіз збитих під час останніх обстрілів ракет засвідчив, що це вироби 23-24 років, що говорить про те, що ворог наразі не має запасу ракет і використовує щойно вироблені.

При цьому росіяни розуміють, що балістику важко збивати. Це може робити тільки система Патріот. Тому для захисту великих міст потрібно більше таких систем. Такі системи існують в світі і для того, щоб передати їх Україні, потрібна робота дипломатії і політична воля союзників.

Водночас він розповів про часткове знищення ворожих літаків А-50, зауваживши, що їх дуже складно замінити.

"Це дуже потужні локатори, які дозволяють виявляти цілі за сотні кілометрів, а також наводити ракети. В Росії ще лишилося близько семи таких літаків. Всі вони перебувають на модернізації. Деталі, які використовуються для цього, зараз важко дістати через санкції", - пояснив речник.

Крім того, розповів про те, як нещодавно ЗСУ знищили над Чорним морем БПЛА "Форпост", що є аналогом Байрактара, вартістю сім мільйонів доларів, який здійснював розвідку.

"Також ворог використовує велику кількість малих безпілотників (Орлан, Зара), а також намагається здійснювати розвідку за допомогою Шахедів", - додав Ілля Євлаш.

Нагадаємо, раніше Братчук розповів про удари по Одесі і ситуацію в Чорному морі.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила по Одесі ракетами, на місці прильоту піднявся стовп диму

Нічна атака "шахедів": в низці областей лунали вибухи, під Одесою є влучання

Хроніки півдня: одеська трагедія і врожай "бавовни" в Криму