RU  UA

Росіяни нас закидають снарядами і дронами: розвідник розповів про пекло на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямі ситуація залишається вкрай непростою, але відносно стабільною, незважаючи на постійні спроби противника перейти у наступ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Микола Раптор, головной сержант взводу розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України (НГУ).

Нині обидві сторони ведуть позиційну війну, активно використовуючи безпілотні літальні апарати (БПЛА).

Читайте також: Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

Противник прагне встановити контроль над повітряним простором та знищити вогневі точки та логістичні маршрути українських сил.

"Ворог продовжує підготовку до наступальних дій. Ми готуємося до відсічі. Наразі йде позиційна війна. Використовується з обох сторін багато ФПВ-дронів. Ворог зараз намагається закрити небо та максимально знищити наші вогневі засоби та логістику", — зазначив він.

Частково їм це вдається, що призводить до ускладнення логістики.

"Протистояти цьому дуже складно, оскільки у них колосальна кількість снарядів", - каже Раптор.

Ще однією серйозною проблемою є радіоелектронна боротьба (РЕБ), яка перешкоджає безперешкодному польоту БПЛА до ворожих позицій. Це ускладнює розвідку, змушуючи солдатів проводити її самостійно, щоб отримати візуальну інформацію.

"Дуже дошкуляє РЕБ. Дрони не долітають до ворожих позицій, внаслідок чого утруднена розвідка і доводиться ходити в розвідку самостійно, щоб подивитися на власні очі", - сказав Микола Раптор.

Позиційна війна характеризується затяжними боями контролю над певними територіями, без істотних територіальних змін. Сторони зміцнюються у своїх позиціях, створюючи добре захищені оборонні споруди.

Через інтенсивне використання артилерії та мінометів обидві сторони зазнають значних втрат. Важливу роль у ході бойових дій відіграє підтримка з повітря, зокрема, за допомогою ударних безпілотників.

"Погодні умови покращали, що сприятливо позначається на логістиці", - додав Раптор.

Нагадаємо, раніше в ISW проаналізували зміни на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Глава Пентагону розкритикував атаки України по російських НПЗ