RU  UA

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога

Ситуація на фронті, зокрема біля Часового Яру на Бахмутському напрямку, відчувається особливо гостро – там ворог зміг вирахувати "вікно", щоб пролітати над українськими позиціями.

Про це, а також про методи протидії таким “нальотам" ворожої авіації в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: Ворог не може атакувати Часів Яр, поки не закриє одне питання - командир батальйону "Ахіллес"

Він вказав, що ворог зміг вирахувати та знайти “вікно" для того, щоб заходити в сектор Часового Яру – вони роблять це, коли йде українські ПЗРК перезаряджають:

"Російська авіація - штурмовики Су-25 - можуть на короткі проміжки заходити в сектор Часового Яру. Вони вираховують час, коли йде перезарядка наших ПЗРК і саме в це "вікно" вони швидко заходять і швидко йдуть".

Світан вказав, що противник враховує той факт, що важкі ЗРК, наприклад, Patriot, біля Часового Яру не вийде встановити, "... оскільки їх можуть швидко виявити і знищити".

Для протидії таким діям ворога він пропонує очікувати літаки F-16: "Поки не буде у нас F-16 стримати такі ось короткострокові "нальоти" російських штурмовиків над нашими позиціями буде непросто".

Якщо не враховувати авіаційний компонент, військовий експерт бачить два варіанти: "... або на місці посилювати можливості ПЗРК, або ж усе ж таки розташовувати ЗРК на деякій відстані від Часового Яру. Наприклад, у районі Дружківки та Костянтинівки".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Росії є два напрямки для літнього наступу в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Росія гатить по Україні "свіжими" ракетами: у ЗСУ розкрили тактику ворога

Новий наступ Росії: генералам Путіна доведеться обирати між двома варіантами

"М’ясо проти заліза ніколи не перемагає": в Україні оцінили військовий потенціал Росії