RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Американські безпілотники показали провальні результати на полі бою в Україні

Американські безпілотники Skydio виявилися неефективними на полії бою, Україна звернулася до більш дешевої китайської продукції, щоб поповнити свій арсенал БПЛА.

Читайте також: "М’ясо проти заліза ніколи не перемагає": в Україні оцінили військовий потенціал Росії

Про це пише The Wall Street Journal

Дрони Skydio не змогли себе проявити на полі бою: збивалися з курсу і втрачалися через російську радіоелектронну боротьбу. Вони часто не можуть літати на заявлені відстані або нести значне корисне навантаження.

У виданні зазначають, що судячи з відгуків компаній-виробників, військових на передовій та українських урядовців, американські безпілотники, як правило, дорогі, несправні і їх важко ремонтувати.

"Загалом репутація кожного класу американських безпілотників в Україні полягає в тому, що вони працюють не так добре, як інші системи", - зазначив генеральний директор Skydio Адама Брая, назвавши свій БПЛА "не дуже успішною платформою на лінії фронту".

Проте, як зазначають у виданні, Україна знайшла способи отримати десятки тисяч безпілотників, а також запчастини до них з Китаю. Військові використовують готові китайські безпілотники, переважно компанії SZ DJI Technology.

Окрім того, Україна також розвинула вітчизняну індустрію безпілотників, яка покладається на китайські компоненти. Українські заводи випускають сотні тисяч невеликих дешевих дронів, які можуть нести вибухівку. Вона також виробляє більші безпілотники, які можуть завдавати ударів вглиб території противника і досягати російських кораблів у Чорному морі.

"Українські війська витрачають близько 10 000 безпілотників на місяць, чого вони не могли б собі дозволити, якби були змушені купувати дорогі американські безпілотники. Багато американських комерційних безпілотників коштують на десятки тисяч доларів дорожче, ніж китайські моделі", - зазначають журналісти.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Україна б'є по російських НПЗ дронами зі штучним інтелектом.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони вночі атакували Енгельс, відомий своєю базою бомбардувальників

У Росії дрони атакували військові аеродроми у Морозовську та Єйську

Як атаки дронів на НПЗ вплинули на виробництво та ціни на бензин у Росії: свіжа статистика