RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Токсичні режими Путіна і Гітлера дуже схожі: скільки цілей запустила Росія по Україні з початку року

З початку 2024 року Росія випустила по території України майже 1000 ракет, 2800 ударних безпілотників та майже 7000 керованих авіабомб – ворог цілеспрямовано б’є по цивільній та критичній енергетичній інфраструктурі.

Про схожість токсичних режимів Путіна і Гітлера повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця з засідання Ради безпеки ООН.

Читайте також: Україні потрібно більше ППО: Росія в березні застосувала 400 ракет і понад 3 тисячі КАБів

Він зауважив, що "... реалізуючи свою стратегію знищення", противник з початку 2024 року випустив майже 1000 ракет, близько 2800 безпілотників "Шахід" і майже 7000 керованих авіабомб по українських містах і селах.

"Лише 3% російських ракет, безпілотників і керованих бомб влучили у військові об'єкти, тоді як 97% - у цивільну інфраструктуру, – зауважує Кислиця та додає, що Росія спеціально обирає в ролі цілей критично важливу енергетичну інфраструктуру: – Росія навмисно обирає мішенню критично важливу енергетичну інфраструктуру, зокрема електростанції. Після березневих атак було зруйновано 80% теплових електростанцій".

Він також згадує про удари по гідроелектростанціях, що зазнали значних пошкоджень: "... що свідчить про її наміри повторити катастрофу, яку вони спричинили в Каховці в червні минулого року".

У повідомленні також йде мова про:

  • повністю зруйновану Трипільську ТЕС: "... основний постачальник енергії для Київської, Черкаської та Житомирської областей";
  • тактику подвійних ударів: "Для збільшення кількості жертв російська армія вдається до терористичної практики подвійних ударів, атакуючи місце першої атаки новою хвилею ракет або безпілотників, коли рятувальна операція вже триває".

Представник України в ООН нагадав про постійні обстріли Харкова, місто стало для росіян "особливою мішенню". Він вказав на те, що березнева доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні щодо захисту цивільних осіб у збройному конфлікті, підтверджує, що "...щонайменше 604 цивільні особи були вбиті або поранені в Україні минулого місяця". Він також наголосив, що 57 дітей були вбиті чи отримали поранення в березні в результаті збільшення використання керованих і некерованих авіабомб.

Кислиця наголошує, що вкрай складно вдавати, що "Росія бореться з неонацизмом, відтворюючи при цьому всі поведінкові моделі, характерні для нацистського рейху". Він зауважує, що "... навіть якщо режими Путіна і Гітлера не є однояйцевими близнюками, вони мають однакову токсичну ДНК".

"80 років тому майже ціле життя, витрачене на умиротворення, призвело до Другої світової війни. Спроби умиротворення нового агресора, які ми спостерігали з 2014-го по 2022 роки, призвели до повномасштабної війни на європейському континенті, – вказує Сергій Кислиця, наголошуючи на наступному: – Уроки історії мають бути засвоєні".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки ППО збила ракет з початку війни.

  • Вас також може зацікавити:

Знову 2-3? В ГУР порахували, на скільки атак в Росії вистачить ракет

Росія гатить по Україні "свіжими" ракетами: у ЗСУ розкрили тактику ворога

Тисячі "шахедів" і сотні ракет: що може врятувати Україну від терору Росії