RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Питання життя і смерті: як змінили правила роботи рятувальників під час війни

Державна служба з надзвичайних ситуацій України змінила інструкцію реагування в роботі рятувальників та щодо використання інженерної й спеціальної техніки.

Про це розповів глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко в етері національного телемарафону "Єдині новини" 14 квітня.

Читайте також: Росія вдарила по Дніпру: понівечені будинки, серед постраждалих - підліток. Фото

Міністр зауважив, що зміни впровадили через помилки, які привели до загибелі декількох рятувальників під час ліквідації наслідків російських обстрілів.

"Ми змінили повністю всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках. Тому що на початку війни й ще кілька місяців тому ми втратили кілька рятувальників, тому що бронежилети не закривали весь тулуб. У великому бронежилеті незручно працювати, але це питання безпеки, питання життя і смерті", - наголосив Клименко.

У ДСНС збільшили кількість людей, які займаються висотними роботами. За його даними, з початку 2024 року таких надзвичайників налічувалось 150 чоловіка, наразі їх вже 500.

"Ми також збільшуємо так звані "фонтанні" підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об'єктах нафтової та газової галузі", - додав Клименко.

Нагадаємо, 14 квітня на Сумщині російський дрон атакував вантажівку, водій загинув.

  • Вас може зацікавити:

Ворог вдарив по будинку на Полтавщині: спалахнула пожежа, травмовані діти, є жертва

Ворог вдарив по багатоповерхівці в Очеретиному: тіло жінки витягли з-під завалів, фото

Син-рятувальник плаче на місці загибелі батька: відео з Харкова