RU  UA

У ветерана, що втратив ноги, вимагали довідку про їх відсутність: прикордонники прокоментували скандал

В ДПСУ вказали, що працівник, який на прикордонному контролі вимагав у ветерана російсько-української війни, котрий втратив ноги, показати медичні документи, діяв відповідно до правил, що прописані в законодавстві.

Про ситуацію, що трапилася на кордоні під час проходження контролю, а також про сам порядок перевірки в етері Апостроф TV розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Читайте також: Мобілізація по-новому: які зміни приготували чоловікам з ІІІ-ю групою інвалідності

Він вказав, що не розуміє, чому дії представника служби викликали таку реакцію:

"Щодо ситуації з Олегом Симорозом, то мені не зовсім зрозуміло, чому дії представника нашої служби викликали таку реакцію. Ми з повагою ставимося до тих, хто обороняє або обороняв нашу країну. Наші воїни-прикордонники також беруть участь у захисті країни, зокрема, виявляючи і нейтралізуючи ворожі ДРГ".

Він вказує, що навіть якщо військовий служить у підрозділах ДПСУ в західних регіонах, "… він однаково діє відповідно до законів і нормативних документів".

За його словами, чоловік підійшов до машини, в якій їхав доброволець ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олег Симороз, і попросив документи. Демченко вказує, що співробітник знав, що військового знято з військового обліку через травму, проте, відповідно до правил, все одно мусив запитати документи:

"Йому стало відомо, що пана Олега знято з військового обліку через травму, але наш співробітник, згідно з правилами, зобов'язаний поцікавитися повним набором документів, включно з висновками ВЛК. Так прописано в законодавстві".

"Спочатку він не бачив, що в пана Олега є фізичні особливості, а потім наш співробітник побачив це і зафіксував. Ніякого затягування в проходженні контролю не було", – зауважує Демченко, вказуючи, що документи перевірили через систему "Оберіг".

Він також вказав, що Олег Симороз їхав не один. В автобусі їхали й інші чоловіки, у яких також потрібно було перевірити документи, а це все час. Жодної неповаги щодо пана Олега не було. Ми не розуміємо, чому в нього була така реакція. Скоріше за все трапилося якесь непорозуміння", – підсумував речник Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, раніше Демченко прокоментував, чи чекати нового вторгнення на півночі.

  • Вас також може зацікавити:

Нові правила мобілізації: чи призиватимуть людей з інвалідністю

Часу вкрай мало? Коли "обмежено придатних" почнуть викликати на повторні медогляди

Зміни у мобілізації: чи зобов'яжуть чоловіків повертатися з-за кордону