RU  UA

Росія приготувала плацдарм для наступу з Білорусі: чи чекати нового вторгнення на півночі

Поки самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову говорить про війну з Україною, зауважуючи на потужних укріпленнях українського кордону, Росія може використати Білорусь як плацдарм для можливого наступу.

Про це, а також про ситуацію на кордоні в етері Апостроф TV розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Читайте також: Новий наступ Росії: генералам Путіна доведеться обирати між двома варіантами

Він зауважив на тому, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається під контролем, Росія вивела звідти свої війська для перекидання на інші частини фронту:

"Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована і на цей час загроз з того напрямку ми не відзначаємо. Росія звідти вивела свої війська, щоб посилити окупаційний контингент, який діє в Україні, а нові частини окупанти в Білорусь не завели".

Демченко вказує, що противник залишив там певну частину допоміжного персоналу, що відповідає за ремонт техніки та розв'язання логістичних питань, "... але загрози нам вони не становлять".

"Ми уважно стежимо за ситуацією в Білорусі, зокрема й органи розвідки Держприкордонної служби, – зауважує речник ДПСУ з коментарем, що Білорусь використовується країною-агресоркою як плацдарм: – Ми розуміємо, що Білорусь використовується країною окупантом як плацдарм для можливого наступу на територію України".

З огляду на це Демченко вказує на важливість підготовки та додаткового укріплення кордону: "... тому ми готуємось, укріплюємо кордон і займаємось, зокрема, і фортифікаційними спорудами, щоб у разі чого ефективно відбити будь-яку атаку".

Нагадаємо, раніше військовий оглядач вказав, що на фронті варто чекати загострення.

  • Вас також може зацікавити:

"Україна може програти у війні": генерал США закликав Конгрес до активних дій

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

Росія кидає у бій нові ресурси: генерал назвав вирішальний час для перемоги України