RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

На фронті зберігається складна ситуація, зокрема на Бахмутському напрямку ЗС РФ мають частковий успіх. Ймовірно в планах ворога захопити місто Часів Яр до 9 травня – аналітики оцінили можливості противника.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ISW про ситуацію "на нулі": чи мають росіяни просування під Часовим Яром

Фахівці згадують, як Головнокомандувач України генерал-полковник Олександр Сирський вказував на те, що російське військове командування хоче захопити Часів Яр Донецької області, обравши для цього дату 9 травня, російського свята Дня Перемоги.

Відтак завдання російського військового командування, що полягає у захопленні міста Часів Яр лише за три з половиною тижні, вказує на оцінки командування противника своєї спроби захопити місто:

"Мета російського військового командування захопити Часів Яр лише за три з половиною тижні вказує на те, що російське командування, ймовірно, вважає, що російські війська зможуть захопити місто швидшими темпами наступальних операцій, ніж спроби захопити Бахмут у травні 2023 року чи Авдіївку в лютому 2024 року".

Фахівці ISW вказують, що ймовірно російське військове командування враховує тривалу нестачу боєприпасів в ЗСУ, вважаючи, що це дозволить ворогові захопити Часів Яр за кілька тижнів. Разом з цим аналітики ISW згадують, що наразі ворожі сили досягли лише часткових успіхів у східному районі міста.

У звіті згадується, як російський мілблогер "висловив надію", що російські сили зможуть просто увійти в Новий мікрорайон на південному сході Часового Яру до 9 травня, вказавши на справжні плани ворога. З огляду на це, припускають, що противник ймовірно розраховує скористатись нестачею української артилерії та протиповітряної оборони, а тому продовжить тиснути на Часів Яр, "... доки зусилля не досягнуть кульмінації".

"… але російські війська, можливо, зможуть просунутися швидше, ніж у попередніх зусиллях, враховуючи рівень поточної нестачі української артилерії та протиповітряної оборони", – вказали аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яку підступну тактику агресор використовує на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Ворог не може атакувати Часів Яр, поки не закриє одне питання - командир батальйону "Ахіллес"

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога