RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В боях за Україну загинув мер Лебедина на Сумщині Олександр Бакликов. Фото

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну на фронті загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов – чоловік долучився до війська восени 2022 року.

Про це для "Суспільне. Суми" повідомила колишня заступниця міського голови Лебедина Олена Кірєєва.

Читайте також: Віддали життя за Україну: хто з відомих акторів загинув на фронті за час повномасштабної війни

Варто нагадати, що Олександр Бакликов повідомив ще 13 вересня 2022 року, що долучиться до захисту України – він написав про це допис у Facebook:

"Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас. І тому, я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним (інакше я не був би Бакликовим). Я відбув у відрядження для пришвидшення нашої перемоги. Сам багато чого вмію і зможу поділитися цим з молодшими братами по зброї. А чомусь ще й вони мене навчать".

Міський голова Тростянця Юрій Бова та голова Недригайлівської громади Костянтин Волков також залишили повідомлення про загибель Олександра Бакликова.

"Не можу досі повірити, на фронті загинув колега, друг Олександр Бакликов, міський голова міста Лебедин Сумської області. Він щодня боровся за своє місто в за свою країну! Важко підібрати слова, якого Героя ми втратили! Співчуваємо дружині і всім рідним", – вказав міський голова Тростянця Юрій Бова.

Олександр Бакликов з 2015-го року був обраний на посаду Лебединського міського голови. У 2020 він знову переміг на виборах Лебединського міського голови та вдруге очолив громаду, проте у вересні 2021 року депутати підтримали дострокове припинення повноважень міського голови Лебедина. У травні 2022 року суд знову поновив Бакликова на посаді. Проте вже в вересні 2022 року він пішов на фронт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на фронті загинув відомий активіст і волонтер Павло Петриченко.

  • Вас також може зацікавити:

Пішов воювати добровольцем: на фронті загинув актор Андрій Доманський

У боях під Бахмутом загинув відомий активіст та журналіст

На Херсонщині загинув боєць із "Пласту": фото та біографія героя