Лайм

Віддали життя за Україну: хто з відомих акторів загинув на фронті за час повномасштабної війни

Ці чоловіки не побоялися залишити кар'єру та взяти до рук зброю

У числі тих, хто боронить нашу країну від окупантів, є чимало знаменитостей. На жаль, життя деяких із них забрала російська агресія. Далі theLime нагадає про Героїв, які загинули на фронті за час повномасштабної російсько-української війни, мужньо відстоюючи право українців на свободу та незалежність.

Читайте також: Чи мають воювати знаменитості: актор у ЗСУ Костишин поділився думкою про мобілізацію артистів.

Паша Лі

Актор та ведучий загинув у перші дні повномасштабної війни. Його життя обірвалося 6 березня 2022 року. Спершу у мережі повідомляли, що захисник загинув під час евакуації, коли віддав свій бронежилет іншим людям. Проте згодом стало відомо, що він помер внаслідок обстрілу російськими загарбниками, коли їхав у цивільній машині. В Ірпені, де обірвалося життя Паші Лі, на його честь встановили стелу. Детальніше про обставини смерті знаменитості - читайте у цьому матеріалі.

Паша ЛіФото: instagram.com/pashaleeofficial

Євген Світличний

Цього актора шанувальники пам'ятають за фільмом "Носоріг". Його життя обірвалося 19 липня 2023 року. Він захищав рідну країну у складі 1 окремої штурмової роти "Гонор" 1 окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі", названого на честь героя України Дмитра Коцюбайла. Світличному було 29 років. Разом з іншими побратимами, серед яких Давид Іщенко, Володимир Паращишин, Олексій Найда, Юрій Кріса, Євген трагічно загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку.

Фото: twitter.com/DzevelinB

Олексій Хільський

Чоловіка не стало, коли він виконував одне з бойових завдань. Актор був на службі у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ на посаді головного сержанта взводу розвідроти. Він був учасником наступальних операцій у Херсоні, а також стояв на обороні міст Бахмут і Соледар. Чоловік отримав два поранення, після чого розпочав лікування та реабілітацію, а згодом знову повернувся на фронт. Останнє отримане ним поранення, на жаль, виявилося смертельним. Про службу та обставини смерті захисника раніше детально розповідала його дружина, акторка Надія Хільська.

Олексій ХільськийФото: instagram.com/hilska_nadiya

Читайте на тему: Артист з команди Андрія Данилка втратив сина на війні: що відомо про трагедію.

Василь Кухарський

Він став на захист України на початку повномасштабної війни. У вересні минулого року чоловік отримав серйозні поранення внаслідок важких бойових дій на фронті. Кухарський пройшов складне лікування, проте йому так і не вдалося відновитися. Життя актора обірвалося 7 грудня у столичній лікарні.

"Пішов на Небеса мій прекрасний чоловік, справжній воїн, мужній козак, талановитий актор, такий тато, про якого можна просто мріяти – Василь Кухарський. Любий і рідний, миленький котєтко – лети високо. І будь поруч завжди", – повідомляла обраниця чоловіка Гордій-Кухарська.

Василь Кухарський зі своєю обраницеюФото: facebook

Андрій Павленко

Життя актора також обірвалося внаслідок російської агресії. Про обставини його смерті мало що відомо, однак раніше повідомлялося, що чоловік став на захист України на початку повномасштабної російсько-української війни.

"Війна нікого не шкодує...Війна забирає наших рідних і коханих! Війна забрала Андрія Павленка. Я буду дуже сумувати за тобою, коханий...", - коментувала смерть захисника його дружина Дарія Орєхова.

Андрій ПавленкоФото: facebook

Філіп Віннер

Цей чоловік, як і багато інших, став на захист батьківщини з перших днів російської агресії, і активно брав участь у захисті Сходу нашої країни. Близько півтора року він відстоював свободу та незалежність всіх українців, але, на жаль, загинув під час складного бою. На момент смерті захисникові був 31 рік.

Філіп ВіннерФото: facebook.com/PhilipWinner189

Читайте на нашому сайті: Був добрим і відданим: стало відомо про загибель учасника гурту "Серцевий напад" на фронті.

Ярослав Гаркавко

Учасник "Ліги сміху", актор та ведучий теж віддав життя за Україну. Чоловік не дожив до свого 27-річчя. Він виступав у гурті "ОГО" та грав в міжнародному театрі абсурду "Воробушок". Загибель захисника коментували його колеги, друзі та близькі. Детальніше про це - читайте тут.

Ярослав ГаркавкоФото: t.me/ligasmeha

Антон Романченко

Він загинув у грудні 2023 року внаслідок російської агресії. Актор Харківського театру "Публіцист" воював на Авдіївському напрямку. За офіційною інформацією, він зник безвісти. Однак трагічну звістку про загибель підтвердили його побратими та родичі. У чоловіка залишився 10-річний син Кузьма.

Фото: facebook

Володимир Федінчук

31-річний актор загинув 22 січня цього року в боях під Михайлівкою Донецької області. Творча група Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру розповідала, що актор приєднався до ЗСУ добровільно. Ще у грудні минулого року він виступав на сцені.

Володимир ФедінчукФото: Facebook

Антон Прасоленко

Український театральний актор, який служив у ЗСУ, помер внаслідок осколкових поранень. Його загибель у соцмережах підтвердив військовий психолог Андрій Козінчук.

"Антон - тонка душевна організація. Але він не зміг залишатися осторонь і далі жити у своєму світі, а пішов на війноньку. Знаючи, що він не сильно шарить у цьому, він навчався з нуля. І за рік вийшов на [непоганий] рівень професіоналізму. Але снаряд та уламки не питають, наскільки ти хороший. Антон брав участь у бойових діях на Сході. У самому пеклі, щоб потрапити в рай. Сьогодні він помер у госпіталі від отриманих поранень", - йшлося у публікації. Детальніше про службу та життя чоловіка - читайте тут.

Антон ПрасоленкоФото: facebook.com/f11s125

Читайте також: Боявся йти на війну: Анна Сагайдачна показала рідного дядька, який загинув на фронті.

Богдан Колесник

Чоловік загинув від смертельних поранень, які отримав на фронті 23 грудня минулого року. "Він повинен був повернутися в середині січня, він не повинен був йти в цей захід... ми два роки ходили по мінному полю і спіткнулися, де не чекали. Ми з донькою так чекали на тебе додому. Ніхто і нічим не допоможе. Грошей він нам вислав у той же день. Знав, що страшно, але мовчав. У нас все є, крім нього", - коментувала трагічну звістку його дружина Надія.

актор Богдан КолесникФото: facebook

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото