RU  UA

Ворог стягнув найкращі підрозділи для наступу на Часів Яр: що відбувається на фронті

На Бахмутському напрямку зберігається напружена ситуація – за день противник провів там 33 атаки. Зокрема в районі міста Часів Яр ворог продовжує спроби захоплення – залучає для цього найкращі підрозділи з підтримкою авіації та артилерії.

Про те, які сили стягнув ворог на цей напрямок та як російська армія знищує Часів Яр, в етері Апостроф TV розповів командир взводу розвідки бригади "Рубіж" Максим Матвійчук.

Читайте також: Сили оборони просуваються під Донецьком, росіяни прорвалися в районі Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

Він вказав на те, що противник не полишає спроб взяти Часів Яр – намагається вийти на Сіверський канал:

"... намагається вийти на Сіверський канал. Це повністю підготований рубіж оборони, тож навіть, якщо росіяни на нього вийдуть, то перетнути його їм буде дуже важко”.

Окрім цього, Часів Яр також знаходиться на висоті, а взяття міста може відкрити дорогу до Костянтинівки, тому ворог на цьому напрямку зосереджує потужні сили.

"Ворог зосереджує на напрямку найкращі підрозділи. Постійно використовує авіацію і артилерію, – зауважує командир взводу розвідки бригади "Рубіж" та додає: – Проте просування йде дуже повільно. Ключові точки знаходяться під контролем ЗСУ".

Він наголошує на тому, що в основному працюють БМП при підтримці танків: "Вони під прикриттям танків висаджують десант. Проте в 90% випадків ця техніка знищується ще до підходу до позицій".

Також мова йде про великі запаси КАБів – авіація намагається повністю знищити Часів Яр: "Запасів КАБ у Росії дуже багато. Часів Яр повністю знищується авіацією. За годину може прилетіти 4-5 КАБ. Це дуже ускладнює логістику".

Командир взводу зауважує, що українські військові намагаються протидіяти, проте проблема полягає у нестачі ППО: "Ми намагаємося протидіяти, проте у нас недостатньо ППО".

За словами Матвійчука, противник, ймовірно, має наказ до певної дати захопити Часів Яр. "Зараз лінія фронту сформувалася і стає дуже важко ходити в сіру зону", – коментує він.

Нагадаємо, раніше Максим Матвійчук розповів про підступну тактику агресора на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Росіяни вирахували "вікно" для ударів: як Україні протистояти авіанальотам ворога