RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Відчувається рука Кремля: одіозна трампістка внесла правки до закону про допомогу Україні

Одіозна республіканка-конгресмен Марджорі Тейлор Грін, відома своїми ультраправими та антиукраїнськими поглядами, почала вносити правки до проєкту військової допомоги Україні. Серед інших – мобілізація голосувальників та "закриття біолабораторій" в Україні.

Про це повідомляє Committeonrules.

Так, за її словами, кожен член Конгресу, який проголосує за цей закон, має вступити до української армії. При цьому виділені цим законом кошти Україна не повинна буде використовувати доти, "поки уряд України не проведе вільні та справедливі вибори".

Марджорі Тейлор Грін згадала і про українські церкви.

"Жодні кошти, надані цим законом, не можуть бути використані або витрачені доти, доки Державний секретар не подасть Конгресу звіт, який підтверджує, що християнські церкви в Україні можуть діяти без втручання уряду", - заявила вона.

Республіканка не забула і про "біолабораторії", про які люблять говорити в Росії. За її словами, всі ці "установи" необхідно закрити та надати уряду США дані про дослідження.

Читайте також: Допомога в кредит? Що пропонує Джонсон для України

Вона також заявила, що надана сума має бути зменшена на 100 відсотків і відповідна сума має бути надана Адміністратору Федерального агентства з надзвичайних ситуацій з метою надання допомоги Лахайну, штат Гаваї (жертвам пожеж), а також Східній Палестині, штат Огайо (жертвам аварії поїзда).

Варто зазначити, що у березні 2022 року, невдовзі після початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Грін стверджувала, що Україна сама винна у тому, що Росія напала на неї. Крім того, вона популяризувала в США російське бачення, що Революція гідності в Україні нібито була державним переворотом.

На мітингу в Айові, організованому прихильниками Трампа у листопаді 2022 року, Грін висловила думку про те, що у разі перемоги республіканців на проміжних виборах у США Україна не отримуватиме фінансової підтримки. У квітні 2023 року Грін разом із 18 іншими членами республіканської партії звернулася до президента США Джо Байдена з листом, в якому вимагалося припинити надання "необмеженої допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки".

А з осені 2023 року саме Грін є одним із найактивніших політиків у США, які докладають зусиль для блокади американської допомоги Україні.

Нагадаємо, раніше в Конгресі досягли згоди щодо голосування за допомогу Україні та Ізраїлю.

  • Вас також може зацікавити:

Треба активізуватися: коли Палата представників США затвердить допомогу для України

Час спливає: коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger

Соратниця Трампа в Конгресі анонсувала голосування за допомогу Україні і Ізраїлю