RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Загинув за день до 32-річчя. Фоторепортаж з прощання у Києві з активістом Павлом Петриченком

Сьогодні, 19 квітня, в Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбулося прощання із сержантом 59-ї бригади ЗСУ Павлом Петриченком, який загинув за день до свого 32-річчя. На прощання прийшли сотні людей.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

Читайте також: В боях за Україну загинув мер Лебедина на Сумщині Олександр Бакликов. Фото

Прощання провели у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва.

Павло загинув за день до свого дня народження. Роман Пєтушков зауважує, що віддати шану полеглому військовому прийшли сотні людей:

"Сотні людей прийшли попрощатися в Михайлівський собор. Людей дуже багато, храм та площа перед входом заповнена людьми".

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

На прощання із полеглим воїном прийшли активісти та блогери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков, ведучий Євген Яновський, військова та співачка Анастасія Шевченко (Стасік), громадський та політичний діяч Сергій Притула та всі інші, хто бажав провести воїна, який самовіддано захищав Україну.

Варто нагадати, що в понеділок, 15 квітня, сестра Павла – Марина Петриченко – повідомила, що на фронті під час виконання бойового завдання загинув її брат. Павло був відомими активістом та молодшим сержантом 59 окремої мотопіхотної бригади. Він належав до засновників руху "Хто замовив Катю Гандзюк?", долучався до багатьох акцій та громадських ініціатив. Крім того, він також працював проєктним менеджером у Фонді Сергія Притули.

Спочатку чоловік займався волонтерством, проте все ж вирішив захищати Україну на фронті. У березні він створив петицію із закликом обмежити гральний бізнес – 29 березня петиція Петриченка про обмеження роботи онлайн-казино на сайті Офісу президента набрала понад 26 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних для розгляду.

Нагадаємо, раніше ми показували фоторепортаж з місця атаки по Києву, коли російський удар знищив будівлю академії імені Бойчука.

  • Вас також може зацікавити:

У боях за Україну загинув легендарний воїн "Да Вінчі": фото

Віддали життя за Україну: хто з відомих акторів загинув на фронті за час повномасштабної війни

На Херсонщині загинув боєць із "Пласту": фото та біографія героя