RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Здорових робила "інвалідами": лікарка зі Львова втрапила у гучний скандал

Співробітники ГБР затримали у Львові співробітницю одного із закладів охорони здоров'я на хабарі: вона визнавала здорових чоловіків призовного віку інвалідами.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Читайте також: На Закарпатті жінки напали на військових: відео скандалу та реакція ТЦК

Начальниця відділення лікарні філії державної установи "Центр охорони здоров'я" Державної кримінально-виконавчої служби організувала злочинну схему: вона залучила лікарів із різних закладів охорони здоров'я Львова. Ті видавали "пацієнтам" фальшиві довідки про стан здоров'я - на підставі цього здорові чоловіки нібито ставали інвалідами.

Вартість "послуг" становила 7 тисяч доларів США: "клієнтами" ставали мешканці не лише Львівщини, а й інших регіонів України. Головну фігурантку затримали під час отримання 5,5 тисячі доларів США.

Заарештовано пред'явлено підозри за ч. 3 ст. 369-2 КК України (Вимога та отримання неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Полтавщині чоловік отримав 18 повісток і не витримав.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

Чи мають право працівники ТЦК заходити на приватну територію: українцям дали пояснення

Що робити, якщо працівники ТЦК намагаються "запхати" вас в авто: пояснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, услід за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.