RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Росія посилила атаки по Харкову: в ISW пояснили, чого домагається Кремль

Росія посилила удари по Харкову та проводить інформаційну операцію для того, щоб знищити місто, викликати паніку та переконати мільйони українців тікати з міста перед ймовірними наступальними діями армії противника – аналітики оцінили тактику дій та наступальні можливості ворога.

Про це йдеться в аналітиці від Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Не варто боятися ескалації, вже не 2022 рік: військовий розповів про ситуацію на полі бою

Аналітики зауважують, що Росія проводить скоординовану інформаційну операцію, а також повітряні атаки по Харкову для того, щоб зруйнувати місто: "... щоб знищити місто Харків, переконати українців тікати та перемістити мільйони українців усередині країни перед можливою майбутньою наступальною операцією Росії".

Фахівці ISW зауважують, що Кремлівські рупори хочуть використати занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції проти Харкова з метою проведення скоординованої інформаційної операції та викликати паніку серед населення.

Аналітики Інституту вивчення війни згадують, як російський мілблогер вказував, що удари, завдані Росією по Харкову 22 квітня, свідчать про те, що українське цивільне населення повинно покинути Харків, "поки ще може".

Додається, що українські офіційні особи раніше обговорювали можливість того, що армія противника може розпочати наземну операцію проти Харкова вже влітку, проте фахівці ISW й надалі вважають, що якщо українські сили будуть нормально забезпечені зброєю – тут ISW згадує військову допомогу від США – ворогові не вистачить сил, необхідних для захоплення міста.

"За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного наступу Росії на Харків є дуже низькою, якщо Україна швидко отримає поновлену військову допомогу від США", – додає iSW.

Нагадаємо, раніше керівник ГУР МО України Кирило Буданов дав новий прогноз про війну.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: названо дату "Х" для окупантів

Ракета влучила у "шпиль": моторошні деталі ураження телевежі у Харкові