RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Удар в спину: в Росії затримали "праву руку" Шойгу, який курував "відновлення" Маріуполя. Фото

23 квітня в Росії затримали заступника голови Міністерства оборони Тимура Іванова – підозрюють в отриманні хабаря. Саме він відповідав за питання відновлення окупованого Маріуполя.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Читайте також: Росія готує швидкі удари: чому так поспішає Путін

Зауважується, що новина про арешт Тимура Іванова практично повністю змістила російський "порядок денний". Проте російські джерела додають, що відкритими щодо ситуації з арештом Іванова залишаються ще багато питань – особливо це стосується реально причини арешту.

Тут варто нагадати, що заступника голови Міністерства оборони Тимура Іванова затримали 23 квітня в рамках справи за ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу "отримання хабаря в особливо великому розмірі".

На Росії вже поширюється думка, що арешт насамперед спрямований на удар по позиціях міністра оборони Шойгу, з яким, як пишуть російські джерела, Іванов йшов "за руку" вже досить тривалий час. РосЗМІ зауважують, що це не дивно, з огляду на те, як "ослаб" вплив глави апарату міністерства оборони. Додається, що ймовірно, хтось не хоче бачити Шойгу на посаді міністра оборони.

Деталі затримання

Заступника міністра оборони підозрюють в отриманні хабаря, проте точного розміру не називають. Стаття, яку йому висунули - а це справа за ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу "отримання хабаря в особливо великому розмірі" – передбачає особливо великий штраф (понад 1 млн рублів). Якщо ж його вину доведуть, то Іванов може отримати до 15 років позбавлення волі.

РосЗМІ згадують, як ще напередодні Іванов був на засіданні колегії міністерства оборони, а за кілька годин – у слідчому центральному апараті, затриманий.

Матеріали поточного обвинувачення засновані на тезах свідків і на результатах оперативних заходів – супровід справи здійснює російська військова контррозвідка фсб.

Нагадаємо, що Тимур Іванов працював на посаді в міноборони протягом останніх восьми років – "курував" питання відновлення окупованого Маріуполя, а також справами медичного забезпечення російської армії.

Проте пізніше стало відомо, що Іванов такий не один – разом з ним затримали ще кількох посадовців, причетних до передачі грошей, проте імен офіційно не розкрили. Російські джерела вважають, що справа може бути пов’язана з відновлювальними роботами Маріуполя. Російські адвокати вважають, що це міг бути хабар за надання земель під будівництво тендери або інші послуги.

Російські джерела вважають, що це затримання буде не останнім – наприклад, фігурантами у справі можуть виявитися його підлеглі за посадою нижче. В росмедіа вже подекуди висловлюють сподівання про "очищення міністерства оборони від корупції".

Кар’єра Іванова

Кар’єра затриманого Іванова почалася стрімко – в 2012 році він отримує посаду заступника голови уряду Московської області. До речі тоді ж виконувача обов'язків губернатора Московської області Сергія Шойгу призначають міністром оборони Росії. Через кілька років Іванов отримав посаду заступника міністра оборони.

Він має невійськове звання – дійсний державний радник РФ 1 класу – що може бути еквівалентом військовому званню генерала армії або адмірала флоту.

Він "курував" не лише відновлення Маріуполя, а й це саме будівництво госпіталів, що також може стосуватися справи про отримання хабаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія планує великий наступ.

  • Вас також може зацікавити:

Нова мобілізація і Трамп-зрадник: в Росії після голосування в США поповзли нові чутки про терміни СВО

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Росія може мобілізувати 3 млн, але є одне "але": полковник ЗСУ дав прогноз