RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Південь України накрив "брудний дощ": синоптики пояснили, чи небезпечний він. Фото

На початку квітня частину України накрила пилова буря з Сахари, а тепер жителі півдня зафіксували опади незвичайного кольору - на Одещині та Миколаївщині випав жовтий дощ.

Фото та відео публікують у мережі у середу, 24 квітня.

Так, місцеві жителі регіонів скаржаться, що після нічного дощу їхні автівки та речі, що були на вулиці, брудні та рудуватого відтінку. На опублікованих фото та відео можна побачити, що машини немовби хтось обсипав піском.

У Миколаївському Гідрометцентрі пояснили ситуацію, зазначивши, що причинами насиченого відтінку неба є бурі над пустелею Сахара в Африці, які здіймають у повітря тони пилу, і циклон вітрів, що дмуть з півдня на Європу.

"Вчора, 23 квітня, циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок з Сахари. Зливові дощі "змили" більшу його частину на територію Греції та Болгарії. Оскільки висотні повітряні потоки мають західний переніс, циклон з Європи дійшов і до території України", - йдеться у повідомленні.

Саме через це жителі Миколаївщини та Одещини спостерігали "брудний" дощ. Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами.

В Гідрометцентрі наголосили, що такий дощ не є шкідливим, а перевищення гранично допустимих концентрацій завислих речовин не зафіксовано.

Раніше ми розповідали про те, що гігантська хмара пилу з Сахари накрила Європу.

  • Вас може зацікавити

Пил з Сахари вже накрив Україну - синоптики попередили про небезпеку

Коли до України повернеться спека: дата потепління

Справжня весна не за горами? Чим здивує погода до кінця квітня