RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Заплив не вдався: на Закарпатті затримали чергову групу "спортсменів"-ухилянтів

Прикордонники на Закарпатті у ніч на 25 квітня затримали чергову групу ухилянтів, які намагалися вплав дістатися Румунії.

Про це інформує пресслужба Державної прикордонної служби.

Читайте також: Здорових робила "інвалідами": лікарка зі Львова втрапила у гучний скандал

Там зазначили, що військовослужбовці відділу "Тячів" під час патрулювання затримали шістьох громадян за 100 метрів від кордону з Румунією.

Порушники вночі вирушили в напрямку Тиси, щоб таємно від охоронців кордону переплисти річку та залишити Україну.

"Однак не врахували, що Державна прикордонна служба України має підготований та мотивований персонал, який забезпечує надійний захист кордону як вдень, так і вночі. Горе-плавців затримали та доставили у прикордонний підрозділ", - йдеться у повідомленні.

Там вони дали пояснення щодо вчиненого правопорушення. Розповіли, що заздалегідь підготувалися нелегально перетнути кордон. Для цього кожен підшукав "помічників", які обіцяли організувати безпечний перетин держкордону.

Дехто заплатив переправникам за послуги. Зокрема, двоє чоловіків віддали по 10 тис. доларів, ще двоє – 6 та 7 тис. доларів. Інші двоє хотіли віддати по 7 тис. доларів та 5 тис. євро у випадку успішного перетину кордону.

Щодо всіх затриманих прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

"Правову оцінку їхнім діям надаватиме суд. Коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків, наразі встановлюється", - додали у ДПСУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Полтавщині ТЦК розшукуватимуть через поліцію 30 тисяч чоловіків, що не з’явилися за повістками.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.