RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні готують нові правила розмитнення авто: що зміниться

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт №10380, що стосується можливостей розмитнення автівок онлайн – тепер розмитнити транспортний засіб можна через портал у "Дії". Це повністю автоматизує процес та унеможливить зловживання в питанні ціни розмитнення.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Желєзняк в своєму Telegram-каналі

Читайте також: В Україні готують нові правила реєстрації вживаних авто: якими будуть зміни

Народний депутат вказав, що 24 квітня парламент прийняв законопроєкт №10380 у першому читанні – законопроєкт стосується можливостей проведення розмитнення автомобілів через портал "Дія".

"За" підтримку законопроєкту тоді проголосувало 269 народних депутатів.

Відповідно до нового законопроєкту, тепер буде можливість подавати електронні митні декларації через портал "Дія".

Для цього планується також створити базу даних митної вартості легкових автомобілів, яка буде сформована на основі даних митниці. База даних міститиме дані про нові легкові автомобілі, зокрема марку, модель, об'єм двигуна та тип палива.

Народний депутат, заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Штепа наголошував:

"Сьогодні процес розмитнення транспортних засобів передбачає безпосередню участь людини. Через відсутність чітких критеріїв оцінки транспортних засобів ми розуміємо, що можуть бути будь-які зловживання, адже митна вартість автомобіля залежить від того, як її пропише митний інспектор. Цим законопроєктом ми повністю автоматизуємо цей процес".

Він також вказав на те, що завдяки впровадженню цієї можливості в системі "Дія" громадяни зможуть сплачувати реальну вартість за розмитнення автомобіля.

"Уся інформація щодо транспортного засобу буде підтягуватися автоматично, завдяки VIN-коду. Достатньо буде ввести VIN-код транспортного засобу, який людина хоче розмитнити, і система автоматично підрахує вартість розмитнення. Впевнений, що це сприятиме і тому, щоб процес відбувався швидко, прозоро, щоб люди не стояли в чергах за талончиками та у фізичних чергах на розмитнення", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що зміниться для водіїв з 1 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Прослужать довго і надійно: як правильно зберігати зимові шини до наступного сезону

Зекономить аккумулятор: лайфхак з зарядки телефону в авто

Новинки у "Дії" - які послуги стали доступними на смартфоні