RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Про падлюк треба повідомити": що роблять бібліотеки з книгами антиукраїнських авторів

В бібліотеках України книжки з антиукраїнськими російськими письменниками наразі знайти важко. Список з ними рекомендовало Міністерство культури та інформаційної політики ще у 2022 році, але це не є обов'язковою вимогою.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Русскій воєнний Пушкін, пока! Яскраві меми на демонтаж пам'ятника в Києві

Зокрема, у Києві є тільки один примірник "Нічної варти" Сергія Лук'яненка - він знаходиться в одній з бібліотек Святошинського району міста.

"І то не факт, що цю книгу вже не списали з архіву: база оновлюється раз на два тижні", – зазначила співробітниця столичної бібліотеки ім. В. Маяковського Тетяна Миколаївна у коментарі "Апострофу".

У свою чергу, український письменник, колишній директор фестивалю фантастики "Зоряний міст" Олександр Золотько розповів "Апострофу", що розміщував у 2022 році список російських та російськомовних письменників-фантастів, які підтримали повномасштабну війну в Україні.

"Лук'яненко з Дивовим (російський письменник-фантаст Олег Дивов - "Апостроф") нещодавно прилюдно шкодували, що мене досі не вбили. Якщо що - я проти заборони. Але список потрібний. Адже українцям просто необхідно повідомити, що це за тварюки, а люди нехай самі вирішують. А від заборон - один крок до багать з книжок та смолоскипних ходів", - сказав він.

Наприкінці 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики розіслало бібліотекам України список російських та російськомовних письменників, які публічно підтримали агресію проти української держави. Наразі у списку перебуває 33 російські автори.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

  • Вас може зацікавити:

В Україні оновили шкільну програму: хто із російських письменників залишився

Російська класика – на паузі: кого викинули зі шкільної програми і що зараз вчать

Харків приєднався до "пушкінопаду": фото та відео