RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Я від ВЛК втік, і від ТЦК втік: в Одесі знайшовся ухилянт-колобок

В Одесі чоловік втік із територіального центру комплектування під час проходження медкомісії.

Про це повідомили у обласному ТЦК.

Читайте також: Мобілізація, нові тарифи і найважливіша пора для випускників: що чекає українців з 1 травня

У ТЦК пояснили появу відео в інтернеті, на якому люди у військовій формі намагалися заштовхати чоловіка до мікроавтобуса.

Як повідомили в Одеському обласному ТЦК, на відео, яке з'явилося в інтернеті, зафіксовано лише частину конфлікту. За їхньою інформацією, раніше цей чоловік уже був у територіальному центрі комплектування, проте втік звідти під час проходження медкомісії. Його помітили на вулиці співробітники та викликали поліцію, проте він почав конфліктувати з військовими та застосовувати фізичну силу.

"Цей громадянин був виявлений військовослужбовцями РТЦК і була викликана поліція для затримання та доставки в РТЦК для подальшого проходження ВЛК. Проте громадянин почав ображати військових та застосовувати фізичну силу до військовослужбовців ТЦК. На жаль, відео, опубліковане в телеграм-каналах, показує лише те, що вигідно для російської пропаганди і не демонструє поведінки громадянина, і не дає аудиторії повної картини про причини конфліктної ситуації", - стверджують у ТЦК.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким "казкам" про ТЦК не треба вірити.

  • Вас також може зацікавити:

Вся інформація йде до ТЦК: які є важливі нюанси реєстрації шлюбу військовозобов'язаним

Кого з українців мобілізують у 2024 році: озвучені категорії

Нові правила мобілізації: яке обмеження для ухилянтів можуть залишити

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.