RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

З фронту - додому: непальські "штики" Путіна масово тікають з поля бою

В мережі розповіли про непальських найманців, які вирішили заробити легких грошей, вони втекли від росіян після "М'ясних штурмів".

Про це повідомляють на сайті ГУР МО України.

Читайте також: Просування росіян сповільнилося, в Кремлі обрали напрямок для наступу: звіт ISW

Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 ЗС РФ, спричинена величезними втратами у “м’ясних штурмах”, жорстоким ставленням московитських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також ― невиплатою обіцяних грошей.

Російські війська проводять активні пошуки втікачів по окупованих українських населених пунктах, зокрема ― на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29328, але, як правило, результатів цей процес не дає.

Ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях “нагору” пояснюють дезертирство непальців нісенітницями про ймовірне “відбуття до рідної країни через землетрус”.

Утім важко віриться, що їм вдасться потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки ― це справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності за статтею: Найманство.

У підсумку бажання заробити “легких” грошей перетворилось для непальських найманців у пастку з якої легкого виходу вони не знайдуть.

Раніше ми писали про те, чи є в росіян реальний шанс взяти Харків в оточення.

  • Вас може зацікавити:

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Росіяни мають на вибір два напрямки для наступу біля Авдіївки – звіт ISW

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото