RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

В Запоріжжі працівник ТЦК незаконно вилучав автівки: мобілізував автопарк на 11 мільйонів. Фото

Працівник Терцентру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) в Запоріжжі, який протиправно вилучав транспортні засоби, постане перед судом. ДБР завершило розслідування у справі.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань

Читайте також: Власникам джипів приготуватися: в Раді розповіли, як буде відбуватися мобілізація авто

Як зазначається, йдеться про посадовця Центрального об’єднаного районного ТЦК та СП Запоріжжя, якого ДБР викрило на незаконному вилученні транспорту.

За версією слідства, на початку повномасштабної війни офіцер військкомату відповідав за мобілізацію авто, але обирав транспорт для вилучення на "свій смак".

Зокрема, у березні 2022-го з озброєним супроводом прибув на автостоянку, яка фактично перебувала поза межами територіальної юрисдикції військкомату. Власників компаній, яким належать авто, тоді на майданчику не було.

Посадовець військкомату не був обмежений лімітом на вилучення транспорту та не мав відповідних документів від місцевої влади, які регламентують мобілізацію транспорту для цих підприємств. Він вилучив із порушеннями тільки ті автомобілі, ключі від яких були у присутнього на стоянці водія. Йдеться про чотири вантажівки та мікроавтобус сумарною вартістю майже 11 млн гривень.

Посадовця ТЦК обвинувачують у перевищені військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу).

У разі доведення вини - загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Раніше ми писали, що в Закарпатському ТЦК пояснили, чому вони знімають далекобійників з рейсів, коли ті повертаються з-за кордону.

  • Вас також може зацікавити:

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти