RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

7 жовтня

Всі новини

Російські війська тиснуть на Сили оборони: оновлені карти боїв

Російські війська й надалі активно тиснуть по всій лінії фронту на Сили оборони. Ворог має частковий успіх на кількох напрямках на тлі тривалих позиційних боїв – зокрема біля Сватового, на південний захід від Авдіївки, у Запорізькій області та на північ від Олешок Херсонської області, де активно застосовує безпілотники.

Про це йдеться в аналітиці від Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія просунулась під Куп'янськом: нові карти бойових дій від ISW

Луганська область

ISW вказує на нещодавнє просування ворога на північний захід від Сватового на тлі наземних обстрілів уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 6 травня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська незначно просунулися на схід від Стельмахівки і на південь від Крохмального (обидва на північний захід від Сватового). Бої тривали:

  • на північний захід від Сватового в районі Піщаного і Берестового;
  • на північний захід від Кремінної в районі Невського і Новосадова;
  • на захід від Кремінної в районі Торського;
  • на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва і Білогорівки.

Донецька область

Тривали обмежені наступальні операції на Сіверському напрямку на північний схід від Бахмута 6 травня, але без підтверджених змін на фронті. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, на південний схід від Сіверська в районі населених пунктів Спірне і Виїмка та на південь від Сіверська в районі Роздолівки.

Також тривали наступальні операції в напрямку Часів Яру, але без підтверджених змін. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили атаки в районі Іванівського та на південний схід від Часів Яру в районі Кліщіївки та Андріївки.

Аналітики ISW пишуть, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Авдіївки на тлі наступальних операцій. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська просунулися вздовж траси на південний захід від Авдіївки – бої в Нетайловому тривають. Бої також тривали:

  • на північний захід від Авдіївки в районі Новоолександрівки і Новопроковського;
  • на захід від Авдіївки в районі Уманського і Яснобродівки;
  • на південний захід від Авдіївки в районі Нетайлового і Невельського.

Речник українського угруповання "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що невеликі окремі російські групи намагаються штурмувати Красногорівку, але вогонь української артилерії не дає їм змоги закріпити успіх і проводити подальші атаки.

Українські та російські джерела повідомляють про продовження російських атак на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки та Парасковіївки.

Російські війська також завдають безуспішні наземні атаки в прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей. Російські та українські джерела повідомляють про російські атаки на північний схід від Вугледара біля Водяного та на південь від Великої Новосілки біля Урожайного та Старомайорського.

Південна вісь

Аналітики повідомляють, що нещодавно російські війська здійснили підтверджене просування на заході Запорізької області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська просунулися в південній частині Роботиного.

Також противник здійснив підтверджене просування на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв – геолокаційні дані свідчать, що російські війська просунулися на північ від Олешків (на південний схід від Херсона). Позиційні бої тривають поблизу Кринок. Речник Південного оперативного командування капітан третього рангу Дмитро Плетенчук заявив, що російські війська використовують до 300 ударних безпілотників на день – застосовують по всьому півдню України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Новий наступ ЗСУ: в ISW назвали ключові завдання для українських захисників

Росія продовжує "м'ясні штурми" на Донбасі: свіжі карти боїв

Росія може перекинути війська із Запорізької області: в ISW розкрили плани ворога